Історико-краєзнавчий музей у Винниках поповнили цінними експонатами (ФОТО)

http://leopolis.news/post/29121/istoryko-kraeznavchyy-muzey-u-vynnykah-popovnyly-cinnymy-eksponatamy-foto

24/09/2020

 

Такий цінний подарунок зробили меценат, дослідник старожитностей Львова Олександр Свіщов та міжнародний громадський діяч, колекціонер Юрій Котик. Уже зараз нові артефакти можна оглянути у діючій експозиції під назвою «Скарби Галичини XII-XVI століть».  

Завдяки меценату та колекціонеру унікальна збірка Винниківського історико-краєзнавчого музею поповнилася такими експонатами: фрагментом бронзового браслету з емалями Київської культури, підвісками, лунницями, накладками на шкіру, давніми натільними хрестиками. Крім того, у дарунок музей отримав європейські монети: празькі гроші, орти короля Сигізмунда ІІІ, талери Фрідріха Августа та Максиміліана, - а також колекцію кресал.

Історико-краєзнавчий музей у Винниках заснований у 1990-му році. Понад 14 тисяч одиниць збірки зосереджені у таких відділеннях: археологічний, середньовічний і нової історії, краєзнавчо-етнографічний, а також у відділі переселенців із Холмщини, Лемківщини і Надсяння. Історія Середньовіччя і нового часу представлені матеріалами, що стосуються безпосередньо розвитку цієї місцевості. Це і різноманітні предмети побуту, починаючи від XIV століття, а також, зокрема, артефакти, пов’язані із виробництвом тютюнових виробів у Галичині.            

Leopolis.news