На Львівщині 7 банків видають пільгові кредити підприємцям за державною програмою підтримки бізнесу

http://leopolis.news/post/29166/na-lvivshchyni-7-bankiv-vydayut-pilgovi-kredyty-pidpryemcyam-za-derjavnoyu-programoyu-pidtrymky-biznesu

25/09/2020

Державна програма підтримки підприємців «Доступні кредити 5-7-9%» ініційована Президентом України та Кабміном. Вона діє в усіх регіонах та покликана підтримали малих підприємців. Її учасникам діють три відсоткові можливі ставки залежно від дати заснування бізнесу та річного обороту: 5, 7 або 9% річних. Самі ж кредити видають банки-партнери програми, яких на Львівщині сім. Це АТ «Ощадбанк», АБ «Укргазбанк», АТ КБ «ПриватБанк», АТ «Укрексімбанк», АТ АКБ «Банк Львів», ПАТ «ПУМБ», АТ «КРЕДОБАНК».

Найбільше кредитів надав АТ АКБ «Банк Львів» (75 кредитів), АТ «Ощадбанк (48 кредитів) та АТ КБ «ПриватБанк (49 кредитів). За сумою кредитування малого бізнесу у Львівській області лідирує АТ АКБ «Банк Львів» (176,406 млн грн) та АТ «КРЕДОБАНК» (99,213 млн грн). Найбільше кредитів по програмі у Львівській області отримало сільське господарство, переробна промисловість, оптова та роздрібна торгівля, охорона здоров'я та надання соціальної допомоги.

«Особливої уваги сьогодні потребують приватні підприємці, бо від них великою мірою залежить збереження і примноження нашої економічної достатності», – акцентує голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Зараз, згідно з рішенням уряду, умови участі у програмі для малих підприємців спростили, тож детальніше про пільгові кредити та можливість їх оформлення можна почитати на сайті програми. Загалом по Україні в «Доступних кредитах 5-7-9%» уже взяли участь понад 3,5 тисячі підприємців.

Leopolis.news