Богдан Сегін: сьогодні розпочинаємо 26-ті «Контрасти»

http://leopolis.news/post/29188/bogdan-segin-sogodni-rozpochynaemo-26-ti-kontrasty

25/09/2020

Про це повідомляють організатори фестивалю.

Виконавчий директор «Контрастів» Богдан Сегін розповів, що це вже дев'ятий фестиваль, у організації якого він є виконавчим (артистичним) директором.

«Від початку карантину я ні на мить не сумнівався в тому, що «Контрасти» цієї осені відбудуться, тому й створив цей девіз (чи може краще - епіграф) до цьогорічного фестивалю: Всупереч обставинам. Завдяки новому набутому досвіду. Адаптуючись до «нової реальності», - зазначив Богдан Сегін.

Він додав, що в доволі природній спосіб вирафінувалася й спеціальна тема Фестивалю - «Метаморфози-2020», до якої його надихнув геніальний твір Ріхарда Штрауса (звучатиме на завершенні Фестивалю 4-го жовтня), а також фото давньої (ще зі студентських років) товаришки Marianna Vynar, яке вона зробила поруч з Пороховою вежею у центрі Львова.

«Львівські Контрасти» - саме так вже 26 років поспіль говорять як в Україні, так і за кордоном у середовищі композиторів, виконавців, музикознавців та менеджерів сучасної музики про наш Фестиваль. Фотографія Маріанни підтверджує той факт, що «Контрасти» дійсно «зрослися» зі Львовом і щороку роблять ексклюзивний дарунок цьому місту, наповнюючи акустичний простір незвичними звучаннями актуального сучасного музичного мистецтва. Я вірю в те, що цього року (особливо цього року!) Львів відрезонує взаємністю, оцінивши сам факт того, що Фестиваль таки відбудеться! Найкращим проявом цієї взаємності будуть заповнені ті 100/150 місць, які зараз залишилися (згідно протоколу адаптивного карантину) в Концертному залі Людкевича Львівської національної філармонії локації, на якій відбуватимуться упродовж наступних десяти днів всі двадцять подій цьогорічних 26-х «Контрастів» (Contrasts International Contemporary Music Festival)», додав Богдан Сегін.

Артистичний директор наголосив, що у світі, який раптово змінився, ввівши в наше життя поняття «до карантину», сучасне мистецтво стає в аванґарді змін, трансформацій і метаморфоз повсякдення.

Варто зазначити, що як ніколи раніше, цього року дуже гнучка цінова політика фестивалю:
Абонемент на всі події Фестивалю – 500 грн.
«[не] Ніч Контрастів» – 200 грн.
Денні абонементи – 150 грн.
Відкриття та Закриття Фестивалю – 150 грн.
Всі інші події – 100 грн.
Відвідування лекцій Гаррі Лєманна та майстер-класів польського ансамблю Kwartludium безкоштовне, однак за попередньою реєстрацією.
Більше інформації про фестиваль можна знайти на сайті Львівської філармонії:
https://philharmonia.lviv.ua/

Leopolis.news