Львівські патрульні за зміну врятували жінку з інсультом, дім від пожежі та встигли завезли вагітну до пологового

http://leopolis.news/post/29206/lvivski-patrulni-za-zminu-vryatuvaly-jinku-z-insultom-dim-vid-pojeji-ta-vstygly-zavezly-vagitnu-do-pologovogo

25/09/2020

 

Як інформує патрульна поліція Львівської області, усе перелічене про один екіпаж.

Зокрема, патрульні 4 батальйону Юрій Цебенко та Роман Страмик учора, близько 21:00  отримали виклик від мешканця будинку на вулиці Володимира Великого про те, що їхня самотня сусідка другий день не виходить на зв'язок.

Поліцейських зустріли схвильовані мешканці. Інспектори Юрій та Роман постукали у двері 78-річної жінки і почули стогін та щось схоже на прохання про допомогу. Патрульні зателефонували до неї, однак слухавки львів'янка не підняла. 

Екіпаж негайно зателефонував в ДСНС і попросив помочі дістатися в помешкання на 4 поверсі. Не можна було зволікати ні хвилини, адже стало зрозуміло, що життю жінки загрожує небезпека. 

Рятувальники приїхали швидко, однак дерева не дали змоги під'їхати до будинку. Відтак, напарники вирішили скористатися драбиною і спуститися з вікна 5 поверху в помешкання жінки. 

На поліцейського Юрія Цебенка рятувальники закріпили страхувальні карабіни і він спустився до місця призначення. Тим часом напарник вже чекав вказівок. 

Потрапивши через вікно в помешкання, інспектор побачив на увімкненій плиті каструлю, що вже горіла. Юрій негайно вимкнув газ. 

В квартирі лежала напівоголена жінка в безпорадному стані. Поліцейські одразу викликали швидку, адже побачили у неї усі ознаки інсульту. 

Патрульні допомогли медикам знести жінку до карети швидкої. Її негайно шпиталізували. Інспектори встановили рідних бабусі і попросили їх приїхати до її помешкання. 

Так починалася зміна цих патрульних.

А вже сьогодні зранку, близько 7-ї години, до поліції зателефонував Роман Хмеляр — це колега з іншого батальйону і повідомив, що його дружина народжує, а таксист приїхавши, відмовився везти її до пологового. 

Юрій та Роман за лічені хвилини приїхали за сім'єю. У жінки відійшли води в патрульному автомобілі. Перейми були одна за одною. Дружину патрульного одразу повели до пологового залу і за кілька хвилин у нього народився другий син Олексій.

Leopolis.news