У ЄС Зеленському пояснили, що вони не банкомат

http://leopolis.news/post/29228/u-es-zelenskomu-poyasnyly-shcho-vony-ne-bankomat-

26/09/2020

 

Про це йдеться у статті Високого представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля, передає «Європейська правда».

«Як я вже сказав президенту, ЄС не є благодійною організацією або банкоматом. Найкращий спосіб підтримати Україну для нас – це допомогти у реформуванні країни. Але лише українці власноруч можуть втілити ці реформи. Найкращим способом стабілізувати наш регіон сусідства є стабільна, заможна і демократична Україна», - написав Боррель.

Він нагадав, що Євросоюз і його країни-члени допомагають Україні боротися з коронавірусною кризою, виділивши понад 190 мільйонів євро через ініціативу «Команда Європа» (Team Europe).

«Останніми місяцями криза, спричинена COVID-19, погіршила соціально-економічну ситуацію в Україні, як і будь-де в інших країнах світу. У другому кварталі поточного року ВВП України впав на 11,4%. Однак не всі чинні труднощі в Україні пов'язані з COVID-19», – наголосив він.

Боррель зазначив, що олігархи досі зберігають значний вплив, і, наприклад, вони володіють більшістю національних телеканалів.

«Свобода інформації є киснем демократії, а незалежні медіа мають вирішальне значення в зусиллях України щодо забезпечення стійкого інформаційного простору та активного громадянського суспільства», – зазначив дипломат.

Leopolis.news