logo
19/04
18/04
2 ...

Зеленський доручив наразі зупинити навчальні польоти АН-26 та аналогів

26-09-2020 13:541387

Зеленський доручив наразі зупинити навчальні польоти АН-26 та аналогів

Президент Володимир Зеленський доручив заборонити навчальні польоти літаків Ан-26 та їх аналогів у Збройних силах на час розслідування авіакатастрофи на Харківщині.

 

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, повідомляє «Укрінформ».

«Сьогодні Президент дав доручення заборонити навчальні польоти літаків Ан та їх аналогів. Дане доручення адресую міністру оборони: встановити заборону на час проведення розслідування і з'ясування причин навчальних польотів літаків Ан-26 ЗСУ», – зазначив Шмигаль.

Також він доручив відсторонити на час проведення розслідування осіб, відповідальних за організацію навчальних польотів.

Зеленський очікує від відповідних фахівців інформацію про склад і технічний стан всієї військової техніки, яка перебуває на озброєнні в Україні, повідомляє пресслужба глави держави.

«Ми хочемо побачити повну статистику всієї нашої техніки», – зазначив Зеленський.

 

Як повідомляли, у п’ятницю, 25 вересня, ввечері у Харківській області на 530 кілометрі траси Київ-Харків поруч із дорогою впав військовий літак АН-26 та одразу загорівся.

На борту були члени екіпажу, курсанти і офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба – загалом 27 людей (7 членів екіпажу та 20 курсантів).

У результаті загинули 26 осіб, один з курсантів потрапив до лікарні.

У Міноборони назвали попередні причини падіння літака АН-26Ш: відмовив датчик лівого двигуна і літак зачепив крилом землю.

 У ДБР розглядають 4 версії авіакатастрофи військового літака на Харківщині.

 Leopolis.news