logo
16/04
15/04
2 ...

Зеленський відвідав у лікарні курсанта, який єдиний вижив у катастрофі літака Ан-26

26-09-2020 15:341877

Зеленський відвідав у лікарні курсанта, який єдиний вижив у катастрофі літака Ан-26

У Харкові Президент України Володимир Зеленський відвідав курсанта льотного факультету Харківського національного університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба 20-річного В’ячеслава Золочевського, який отримав поранення внаслідок катастрофи військового літака Ан-26 напередодні ввечері поблизу Чугуєва.

 

Як повідомила пресслужба Офісу президента, Зеленський прибув до Військово-медичного клінічного центру Північного регіону, куди госпіталізовано пораненого курсанта.

Начальник Центру Едуард Хорошун повідомив Президентові, що стан постраждалого – середньої тяжкості. Однак попри це військовий перебуває у свідомості.

В'ячеслав розповів Володимиру Зеленському, що все сталося дуже швидко, й було незрозуміло, що відбувається. За його словами, курсанти та екіпаж були знайомі і вже літали разом.

Президент поцікавився, чи мають лікарі та постраждалий усе необхідне для надання медичної допомоги.

«Ми бажаємо тобі якнайшвидшого одужання», – сказав Володимир Зеленський, звертаючись до пораненого.

Також Глава держави поспілкувався з матір'ю курсанта Іриною та висловив їй слова підтримки. У разі потреби їм буде надана вся необхідна допомога.

Курсант Харківського національного університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба В’ячеслав Золочевський – єдиний, хто вижив у катастрофі військового літака Ан-26, що сталася під час планових навчальних польотів 25 вересня 2020 року поблизу м. Чугуєва Харківської області. На борту літака було 20 курсантів і сім членів екіпажу.

Як повідомляли, у п’ятницю, 25 вересня, ввечері у Харківській області на 530 кілометрі траси Київ-Харків поруч із дорогою впав військовий літак АН-26 та одразу загорівся.

На борту були члени екіпажу, курсанти і офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба – загалом 27 людей (7 членів екіпажу та 20 курсантів).

У результаті загинули 26 осіб, один з курсантів потрапив до лікарні.

У Міноборони назвали попередні причини падіння літака АН-26Ш: відмовив датчик лівого двигуна і літак зачепив крилом землю.

 У ДБР розглядають 4 версії авіакатастрофи військового літака на Харківщині.

 Leopolis.news