logo
29/03
28/03
2 ...

Україна введе санкції за релігійні переслідування РФ в Криму та на Донбасі

26-09-2020 19:231775

Україна введе санкції за релігійні переслідування РФ в Криму та на Донбасі

Російська Федерація використовує Російську Православну Церкву (РПЦ) як інструмент утиску щодо українських громадян на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей та Криму.

 

 

Україна вводитиме санкції щодо осіб, які переслідують людей за релігійними ознаками,  заявив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ігор Яременко, передає пресслужба відомства.

«Релігія — це зброя для Росії і частина безпекової політики РФ. Хто вбудовується у систему і підтримує РПЦ — має шанс на виживання. Всіх, хто має інший світогляд і не підтримує дії окупантів, знищують. Так було з Українською православною церквою, останній храм якої закрили на кримському півострові, так переслідуються на тимчасово окупованих територіях представники Хізб ут-Тахрір, Свідки Єгови та інші», – сказав він.

За словами заступника міністра з питань реінтеграції ТОТ України, Росія використовує релігію, як «зброю у своїй гібридній війні проти України поряд зі збройною агресією та інформаційною війною».

«Тому українська сторона домагатиметься посилення санкцій для РФ за релігійні переслідування і на міжнародній арені. Посилення санкцій є відповіддю на релігійну агресію Росії в Криму та на Донбасі. Вони мають бути застосовані до тих, хто стоїть за релігійними переслідуваннями», – вважає Ігор Яременко.

Нагадаємо, що сімох кримських татар, яких схопили окупанти, закидаючи їм участь в організації «Хізб ут-Тахрір», Ростовський «Південний окружний суд» (РФ) обрав суворі покарання у вигляді колонії суворого режиму із щонайменше 13 роками позбавлення волі.

Leopolis.news