logo
28/03
2 ...

Активісти вимагають зберегти автентичну базальтову бруківку на вул. Бандери

28-09-2020 08:562441

Активісти вимагають зберегти автентичну базальтову бруківку на вул. Бандери
Фото: Соцмережі

Сьогодні, 28 вересня, у Львові стартує ремонт вул. Бандери та розпочинається демонтаж брукованого покриття вулиці. Втім, активісти певні, що автентичну базальтову бруківку потрібно якісно перекласти й зберегти історичний вигляд Львова.

Про це йдеться на сторінці Лев Данилович Львівський у Facebook.

«Вулиця Степана Бандери — замощена найдорожчою Базальтовою бруківкою чорного кольору, яка в часи Австрійської імперії видобувалась в кар‘єрах Австрійських Альп. Зараз ці кар‘єри закриті. Базальтова бруківка зараз ніде не добувається, то ж вона безцінна!», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що абсолютно уся вулиця Бандери замощена однотипною, правильної форми чорною базальтовою бруківкою. «Безперечно є ями і нерівності. В межах трамвайних колій, де розбиралась бруківка багато разів, суттєві нерівності — то ж потрібен ремонт. Але потрібен власне ремонт — тобто заміна комунікацій, заміна трамвайного полотна, але безцінна і вічна базальтова бруківка повинна бути повернена на вул. Степана Бандери! Але ж, як уже проголосив Садовий він іде в мери Львова в черговий раз, бо ще не доремонтував вул. Шевченка і не зремонтував вул. Бандери. На частині «зремонтованої» вулиці Шевченка бруківку уже викрадено, вулицю заасфальтовано. Така ж доля чекає вулицю Степана Бандери. Бруківка повинна бути демонтована, вулиця заасфальтована і завужена!».

Відтак, активісти закликають львів'ян та представників політичних партій, у понеділок о 9 ранку прийти до головного корпусу НУ «Львівська політехніка», аби відстояти збереження історичного вигляду Львова.

Нагадаємо, як писав Leopolis.news, з 28 вересня у Львові стартує капітальний ремонт вул. С. Бандери.

Leopolis.news