logo
19/04
18/04
2 ...

Зеленський особисто вручив орден «За розбудову» митрополиту московського патріархату

28-09-2020 10:253327

Зеленський особисто вручив орден «За розбудову» митрополиту московського патріархату
Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський під час робочого візиту в Ужгород особисто вручив орден «За заслуги» ІІ ступеня митрополиту Мукачівському і Ужгородському Української православної церкви (Московського патріархату) Феодору.

Як повідомляється на сайті ОПУ, орден митрополиту Феодору  присвоєний указом Президента від 21 серпня 2020 року.

Як зазначають у прес-службі Зеленського, «Митрополит Феодор сприяв розширенню структури єпархії та зміцненню кадрового потенціалу. Нині єпархія налічує 358 релігійних громад, 304 священнослужителів, 15 монастирів та чотири релігійні братства». 

Владика Феодор зазначив, що для нього справді честь отримати нагороду з рук президента.

Митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор народився 4 листопада 1966 року в м. Самбір Львівської області в родині військовослужбовця.

 

23 липня 2018 року Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм возведений у сан митрополита.

Як відомо, в офісі Зеленського стали на захист УПЦ (МП), яка за законом мала змінити назву ще торік, відзначає «Прямий». Перший заступник глави Офісу президента Сергій Трофімов заявив, що вважає перереєстрацію Української православної церкви (МП) тиском.

Про це Сергій Трофімов сказав  в інтерв’ю «Главкому» у відповідь на запитання про те, чому в Україні не виконується закон (№ 5309), який передбачає, що релігійна організація, яка має центр в іншій країні, повинна у своїй назві вказати цей факт. Трофімов зазначив, що цей закон оскаржується в суді.

Leopolis.news