logo
28/03
27/03
2 ...

На Львівщині організували конкурс електрогазозварників (ФОТО)

28-09-2020 11:531513

На Львівщині організували конкурс електрогазозварників (ФОТО)
Фото: Львівська ОДА

У Міжрегіональному вищому професійно-технічному училищі автотранспорту та будівництва м. Львова відбувся ІІ етап всеукраїнського конкурсу професійної майстерності електрогазозварників. Конкурс відбувався у кілька етапів і складався із практичної та теоретичної частин.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Також для учасників було проведено семінари. Нагорода за перше місце – апарат інверторний, за друге – кутова шліфувальна машинка і за третє – акумуляторна викрутка.

«Конкурси професійної майстерності важливі для того, аби ми могли популяризувати професійно-технічну освіту, яка тісно пов’язна із економікою. Плануємо цілу систему заходів, де одна із фундаментальних речей – популяризація професійно-технічної освіти. Наразі падіння кількості учнів у професійно-технічній освіті відбувається набагато швидше, ніж у вищій. Відбувається це через те, що батьки часто вважають, що дитина матиме краще майбутнє якщо закінчить заклад вищої освіти. Через це ми повинні показувати найкращі приклади із закладів ПТО: яких фахівців готують ці заклади, де працюють випускники, в яких умовах і яку мають заробітну плату. Тільки в такий спосіб ми можемо переконати і батьків, і дітей, що професійно-технічна освіта – це хороша перспектива», – зауважив директор департаменту освіти та науки Львівської ОДА Олег Паска.

Конкурс мав відбутися ще навесні, але через карантин його перенесли.

«Закінчується рік і зрозуміло, що його треба було провести зараз, в іншому випадку міг би не відбутись зовсім. Такий захід є важливим і цінним, бо демонструє якість знань та практичні навики. Важливо, що це хороша промоція закладів профтехосвіти, бо від них залежить дуже багато. Дякуємо всім, хто долучився до організації конкурсу», – наголосив начальник відділу інновацій, дистанційного навчання, координації діяльності закладів вищої освіти і науки, професійної освіти Іван Пикус.

На початку жовтня у Запоріжжі буде відбуватися міжнародний конкурс і представляти Львівську область буде один із кращих учнів.

«Радіємо, що наш заклад показує приклад того, наскільки важлива професійно-технічна освіта. Завжди нагадуємо учням, що професіоналізм залежить лише від їхніх зусиль та бажання ставати кращим» – акцентував директор МВПУ АТБ Олег Саврук.

Під час підготовки програми розвитку освіти планується ціла система заходів з популяризації професійно-технічної освіти. Зокрема, системний підхід до промоції закладів ПТО, проведення різноманітних конкурсів, профорієнтаційні заходи у школах тощо.

Також цього року в навчально-практичних центрах буде встановлене сучасне обладнання, на якому учні матимуть змогу вчитися. 

Leopolis.news