logo
20/04
19/04
2 ...

У Львові 4 роки діє програма допомоги сім'ям з дітьми, які опинилися у важких життєвих ситуаціях

28-09-2020 14:05984

У Львові 4 роки діє програма допомоги сім'ям з дітьми, які опинилися у важких життєвих ситуаціях
Фото: UkrMedia

Сьогодні, 28 вересня, відзначають День доброго сусіда. Ініціатором святкування цього дня у Львові є благодійна організація «Львівська освітня фундація», у якій вже чотири роки діє програма «Добрий сусід». Це програма допомоги сім'ям з дітьми, які опинилися у важких життєвих ситуаціях.

 

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Відзначення Дня доброго сусіда — це нагода дізнатися більше про людей, які поруч з вами — ваших сусідів. Можливо комусь потрібна ваша допомога, а хтось може допомогти вам, поширювати філософію добросусідства. Програма „Добрий сусід“ вже має 4 осередки на Львівщині і надалі поширюватиметься Україною», — розповіла комунікаційна менеджерка програми Тетяна Муравель.

Місія програми — підтримувати сім`ї, аби діти не потрапляли до інтернатів. Для кожної родини в потребі шукають волонтера — доброго сусіда, який впродовж тривалого часу (зазвичай близько року) навідується в родину, знає усі її потреби і допомагає подолати труднощі. Учасниками програми є сім`ї, де дітей виховують одинокі мами чи одинокі тати, родини, де дітьми опікуються бабусі чи дідусі, сім'ї, де є загроза вилучення дітей в заклади опіки або діти вже там перебувають, але батьки хочуть повернути їх в родину, а також випускники інтернатів.

Більше про програму читайте на сторінці Доброго сусіда у фейсбук: https://www.facebook.com/dobryjsusid

Leopolis.news