logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Мешканці Львівщини отримали найбільше допомоги по частковому безробіттю під час карантину – Максим Козицький

28-09-2020 14:271157

Мешканці Львівщини отримали найбільше допомоги по частковому безробіттю під час карантину – Максим Козицький

Голова Львівської ОДА Максим Козицький розповів, що саме мешканці Львівщини отримали найбільше допомоги за постановою №306 Кабміну від 22 квітня 2020 року «Про надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину».

 

Таку допомогу на Львівщині отримують понад 19 тисяч роботодавців, серед яких майже 14 тисяч ФОПів-одноосібників. Постанова Уряду визначає розмір допомоги з часткового безробіття за кожну годину, на яку працівникові було скорочено тривалість робочого часу, із розрахунку 2/3 тарифної ставки, але не більше розміру мінімальної зарплати (4723 грн.).  

«Допомога з часткового безробіття виплачується роботодавцю центрами зайнятості у зв'язку із зупиненням (скороченням) діяльності внаслідок карантину, які в свою чергу роботодавець зможе виплатити працівникам як допомогу. Приємно, що в частині надання допомоги з часткового безробіття під час карантину Львівщина посідає перше місце в Україні», – розповів очільник області. 

Відтак, за час карантину Львівська обласна служба зайнятості вже профінансувала виконання цієї постанови на понад 275 мільйонів гривень. Найчастіше такою послугою користувалися у Львові, Червонограді, Трускавці, Дрогобицькому та Стрийському районах. В цілому по області компенсації призначені понад 38 тисячам осіб. Це найбільші показники серед усіх областей України. 

Для отримання допомоги роботодавець звертається до територіального органу державної служби зайнятості за місцем реєстрації його як платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, протягом 30 календарних днів з дня зупинення (скорочення) діяльності. 

Leopolis.news