logo
28/03
2 ...

Стартував конкурс з відбору кандидатів до 26-ї антарктичної експедиції

28-09-2020 15:441803

Стартував конкурс з відбору кандидатів до 26-ї антарктичної експедиції
Фото: ukrinform.ua

Сьогодні, 28 вересня 2020 року, Національний антарктичний науковий центр МОН (НАНЦ) оголосив конкурс з відбору команди 26-ї Української антарктичної експедиції. Переможці проводитимуть наукові дослідження та забезпечуватимуть життєдіяльність станції «Академік Вернадський» в Антарктиді з весни 2021-го до весни 2022-го року. Документи приймають до 12 жовтня 2020 року.

Про це повідомляє пресслужба Міносвіти.

Традиційно до 26-ї УАЕ відбиратимуть 12 учасників. Крім 7 науковців,  які працюватимуть у сфері досліджень геологічних та геофізичних наук, фізичних наук та науки про життя, у експедицію також шукають лікаря, кухаря, дизеліста-електрика, системного механіка та системного адміністратора зв'язку.

«26-та Українська антарктична експедиція є свого роду ювілейною, адже 2021-го ми відзначатимемо 25 років з часу підняття прапору України на колишній британській станції «Фарадей», яка тепер має назву «Академік Вернадський». Зважаючи на пандемію COVID-19, під час відбору майбутніх полярників та полярниць особлива увага приділятиметься фізичному та психологічному здоров’ю кандидатів», – зазначив директор НАНЦ Євген Дикий.

Загалом відбір відбуватиметься у 4 етапи:

  • подання документів на розгляд – до 12 жовтня 2020 р. включно;
  • подання додаткових документів у разі проходження попереднього відбору – до 26 жовтня 2020 р. включно;
  • фахова співбесіда, медична комісія та психологічне тестування;
  • колективний тренінг для тих, хто попередньо пройде відбір до експедиції.

Докладніше з вимогами до кожного фахівця, умовами конкурсу, рівнем оплати праці та соціальними гарантіями можна ознайомитися в офіційному оголошенні на сайті Національного антарктичного наукового центру www.uac.gov.ua

Leopolis.news