logo
29/03
28/03
2 ...

У Львові судитимуть директора підприємства за завдання збитків «Львівській залізниці» на майже пів мільйона гривень

28-09-2020 16:281303

У Львові судитимуть директора підприємства за завдання збитків «Львівській залізниці» на майже пів мільйона гривень

Львівська місцева прокуратура №2 скерувала до суду справу щодо 40-річного львів’янина – директора підприємства-підрядника за заволодіння чужим майном та службове підроблення.

Як інформує пресслужба Львівської обласної прокуратури, встановлено, що підприємство-підрядник і регіональна філія «Львівська залізниця» АТ «Українська залізниця» у жовтні 2019 року уклали договір про виконання ремонтних робіт.

Директор підприємства-підрядника вніс в акт приймання виконаних робіт завідомо неправдиві дані щодо об’єму проведених робіт та кількості матеріалів, використаних для ремонту, при тому, що роботи виконані не були.

Таким чином службовець заволодів майном, що належить підприємству-замовнику, чим завдав збитків на загальну суму 466 711 грн.

Такі дії чоловіка кваліфіковано за ч.4 ст.191 (заволодіння чужим майном, шляхом зловживання  службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах) та ч.2 ст. 366 КК (видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки).

В межах досудового розслідування, яке здійснювалося слідчими СВ Залізничного ВП ГУ НП у Львівській області, АТ «Українська залізниця» (Регіональна філія «Львівська залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця») заявлений цивільний позов на суму 466 711 грн.

За принципової позиції прокурорів до фігуранта судом застосовано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 168 160 грн, що становить 80 розмірів прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Окрім того, на підставі ухвали слідчого судді Залізничного районного суду м. Львова, накладено арешт на земельну ділянку, що належить обвинуваченому, вартістю 478 993 грн.

За вчинення інкримінованих злочинів, обвинуваченому загрожує до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

На цей час, справа перебуває на розгляді у Залізничного районному суді м.Львова.

Leopolis.news