logo
05/03
30/11
07/02
27/01
10/01
29/12
22/12
21/12
09/12
01/11
07/10
15/09
10/09
2 ...

Самбірська міська ОТГ – приваблива: десять кандидатів на одне місце

29-09-2020 14:064693

Самбірська міська ОТГ – приваблива: десять кандидатів на одне місце

Чим ближче до дня місцевих виборів, тим напруженішою стає конкуренція  серед бажаючих обійняти посаду голови Самбірської міської ОТГ. Адже на одне керівне  крісло міська територіальна виборча комісія зареєструвала десять кандидатів.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.  

Серед кандидатів, звісно, чинний мер Юрій Гамар, якому, як сказав, лише за останні три роки каденції прихильники колишнього дали змогу більш-менш продуктивно працювати. Обсяг і результати зробленого в Самборі вражають.

У списку також попередник Тарас Копиляк, відомі в місті люди – успішні підприємці, освітяни, лікар. Своїх кандидатів висунули партії «Батьківщина», «Свобода». Замахнувся на керівне крісло в ратуші Самбора і безробітний із статусом «Громадський активіст».

В соціальних мережах серед суперників розпалюється дискусія. Загалом  рівень її культури доволі високий, толерантний. Однак все-таки критика головного фаворита виборчого марафону ллється  від штабу одного кандидата, що, за висновками місцевих аналітиків, аж ніяк не додає йому балів, а, можливо, навпаки, віднімає. 

Самбірчани в очікуванні почути від кандидатів на міського голову їхні програми розвитку ОТГ, хочуть знати прізвища команд, з ким їм доведеться працювати. Тим часом сваряться між собою виборці за «своїх» і «чужих» висуванців. 

Враховуючи реальність і складність ситуації, все-таки варто нагадати, що 125 років тому Іван Франко не потрапив до Австрійського парламенту і не дуже втратив від того. А у програші залишилась громада, яка, на жаль, на той час  голосувала за збіжжя і горілку, а не за розум.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news