Нардепи вимагають від Зеленського відкликати Фокіна з ТКГ

http://leopolis.news/post/29400/nardepy-vymagayut-vid-zelenskogo-vidklykaty-fokina-z-tkg

29/09/2020

Про це депутатка повідомила у Фейсбуці.

«Обіцяла депутатський запит щодо відкликання Вітольда Фокіна з української делегації ТКГ. Окрім ОПЗЖ, усі представники депутатських груп і фракцій поставили свої підписи», – зазначила Бобровська.

Як видно з допису, запит підписали пів сотні нардепів.

У запиті наголошується, що Фокін під час перебування у ТКГ зробив ряд заяв, які суперечать Конституції та законам України. Разом з тим Бобровська акцентує й на тому, що публічні висловлювання Фокіна ще до моменту його введення до складу ТКГ «також неодноразово містили антиукраїнський зміст і суперечили офіційній позиції України стосовно російської збройної агресії проти України, зокрема щодо незаконної анексії АР Крим і міста Севастополя. В той же час висловлювання Вітольда Фокіна дублювали наративи російської пропаганди».

Як повідомлялося, Вітольд Фокін, який є заступником Леоніда Кравчука у ТКГ, в одному з інтерв'ю заявив, що, на його думку, війна на Донбасі припиниться за умови надання особливого статусу всій території Донецької та Луганської областей. Він також висловився за оголошення загальної амністії.
Зазначимо, що Фокін увійшов у ТКГ після того, як онука познайомила його із Єрмаком.

Leopolis.news