logo
28/03
27/03
2 ...

Аграріям Львівщини відшкодували близько 20 млн грн за сплаченими кредитами

30-09-2020 15:40930

Аграріям Львівщини відшкодували близько 20 млн грн за сплаченими кредитами
Фото: unian.ua

З державного бюджету аграрії Львівщини отримали 19,9 млн грн компенсації за фактично сплачені протягом січня-серпня 2020 року відсотки за залученими кредитами.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Мінекономрозвитку здійснило розподіл коштів по державній програмі «Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів» відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 року № 300 (зі змінами). 

Спрямований з бюджету фінансовий ресурс дозволив здешевити кредитних коштів, які були залучені аграріями у банківських установах для придбання основних засобів, мінеральних добрив, засобів захисту рослин, паливо-мастильних матеріалів, кормів для тварин тощо.

Загалом кошти отримали 73 сільгосппідприємства Львівщини, у тому числі 22 підприємства, які провадять діяльність у галузі тваринництва.

«Постановою Кабінету Міністрів України від 02 вересня 2020 року № 780 затверджені зміни до порядку використання коштів, які надають право отримати фінансову підтримку не лише сільськогосподарським товаровиробникам, а і суб’єктам господарювання, що провадять діяльність у галузі переробки сільськогосподарської продукції (виробництво м’яса та м’ясних продуктів, перероблення та консервування фруктів і овочів, виробництво олії та тваринницьких жирів, виробництво молочних продуктів, виробництво продуктів борошномельно-круп’яної промисловості, крохмалів та крохмальних продуктів, виробництво хліба, хлібобулочних і борошняних виробів, виробництво інших харчових продуктів, виробництво готових кормів для тварин). Також знято обмеження щодо подання заявок лише в один уповноважений банк, що розширить можливості малих виробників» - зазначив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко. 

Leopolis.news