logo
29/03
28/03
2 ...

У Львові судитимуть трьох мешканців за незаконне отримування субсидій

30-09-2020 17:191465

У Львові судитимуть трьох мешканців за незаконне отримування субсидій

Зловмисників викрили слідчі Шевченківського відділу поліції за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №2.

Про це інформує поліція Львівської області.

Як встановили правоохоронці, у 2018 та 2019 роках троє мешканців Шевченківського району міста Львова – двоє жінок віком 49 та 67 років, а також 70-річний чоловік, звернулись до Шевченківського відділу соціального захисту управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради із заявами про призначення їм державної соціальної допомоги – житлової субсидії.

Субсидії їм були нараховані та виплачені, проте, як в подальшому встановили правоохоронці, у документах, які мешканці подавали для отримання допомоги, були вказані неправдиві відомості, зокрема, про отриману спадщину, доходи членів сім’ї та інші. У такий спосіб вони незаконно отримали грошові кошти.

Зловмисникам було повідомлено про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.222 (Шахрайство з фінансовими ресурсами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудові розслідування завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Leopolis.news