logo
18/04
17/04
16/04
15/04
12/04
2 ...

До Всеукраїнського дня бібліотек записали «Бібліотечний рок-н-рол» (ВІДЕО)

30-09-2020 18:211962

До Всеукраїнського дня бібліотек записали «Бібліотечний рок-н-рол» (ВІДЕО)

30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек. Саме до цього дня тріо «Мар’яничі» приурочило прем’єру яскравого відео Олени Чернінької на пісню «Бібліотечний рок-н-рол».

Ця співпраця музикантів і бібліотекарів зовсім не випадкова. Хоча б тому, що лідерка гурту Мар’яна Савка очолює одне із найкреативніших видавництв в Україні – «Видавництво Старого Лева», а свого часу сама Мар’яна шість років працювала в Науковій бібліотеці ім. Василя Стефаника у Львові.

Пісню «Бібліотечний рок-н-рол» тріо «Мар’яничі» записало на студії FoniЯ Records. Слова і музика – Мар’яни Савки. Аранжування - Юрія Романіва та Сергія Гуріна. Операторка і режисерка кліпу – Олена Чернінька. Це вже п’яте відео Олени на сингли від тріо «Мар’яничі».

Героїнями відео стала сотня (!) львівських бібліотекарок на чолі з Ларисою Луговою – директоркою Обласної бібліотеки для дітей та юнацтва, та Тетяною Пилипець – директоркою Львівської міської бібліотеки для дорослих імені Романа Іваничука.

«Сьогодні в бібліотеках України – понад 50 тисяч бібліотечних працівників, переважно це жінки, - розповідає Мар’яна Савка. – Мені хотілося розвіяти суспільний стереотип про те, що бібліотекарка – це якась «синя панчоха», жінка, яка ховається від життя за стосами книжок. Насправді це далеко не так. Бібліотекарки – дуже драйвові і креативні. Що у відео «Бібліотечний рок-н-рол» й можна побачити: у цих жінок - прекрасне почуття гумору, багато внутрішньої свободи і невичерпний оптимізм!». 

Переглянути відео «Бібліотечний рок-н-рол» можна тут:

Як постскриптум до ролика «Бібліотечний рок-н-рол» зібрано відповіді львів’ян на запитання: «Що з української літератури ви зараз читаєте?».  

Leopolis.news