logo
16/04
15/04
14/04
13/04
12/04
11/04
2 ...

Науковці розповіли, як діти хворіють на Covid-19

30-09-2020 20:411596

Науковці розповіли, як діти хворіють на Covid-19

Наявність антитіл до коронавірусу в крові дитини зовсім не обов'язково означає, що дитина в даний момент вже не заразна.

 

Про це свідчить дослідження, проведене медиками з Дитячої національної лікарні Вашингтона, інформує УНН з посиланням на Journal of Pediatrics.

«У випадку з більшістю вірусів, як тільки ви фіксуєте в крові антитіла, це означає, що самого вірусу в організмі вже немає», - пояснює провідний автор дослідження Бурак Бахар.

Але дані нового дослідження означають, що діти можуть залишатися переносниками коронавірусу, навіть якщо в їх крові вже діють антитіла.

«Дослідження, яке очолювала Бахар, включає в себе 6300 американських дітей, яких тестували на наявність коронавірусу. У 215 з них були знайдені позитивні результати, у 33 з них були зроблені тести на наявність вірусу і антитіл до нього.

У дев'ятьох пацієнтів були виявлені одночасно і коронавірус SARS-CoV-2 і антитіла до нього», – наголошується в статті.

За словами Бахар, проміжок часу, за який вірус зникав з організму дитини, становив у середньому 25 днів. Антитіла ж з'являлися через 18 днів після зараження. Максимальний рівень вмісту антитіл в крові досягався в середньому за 36 днів.

Бахар і її колеги з'ясували, що пацієнтам у віці від 6 до 15 років потрібно в середньому майже вдвічі більше часу для того, щоб очистити організм від вірусу, ніж пацієнтам у віці від 16 до 22 років - 32 дні проти 18 днів.

Ще одним цікавим відкриттям став той факт, що дівчатка набагато довше зцілюються від коронавірусу, ніж хлопчики – у середньому 44 дні проти 25 днів.

За словами Бахар, головним висновком, який можна зробити з її дослідження, є наступне: навіть при наявності в організмі дитини антитіл, не варто розслаблятися, знижувати роль гігієни та соціальної дистанції.

«У найближчому майбутньому Бахар і її колеги планують детально вивчити питання - чи можуть пацієнти, у яких в організмі присутні одночасно і коронавірус, і антитіла, заражати інших людей», – повідомляє видання.

Нагадаємо, що антитіла до «ковіду» визначають за допомогою ІФА-тестування. Якщо ІФА-тест показує наявність антитіл IgG, то це говорить про те, що людина вже перехворіла коронавірусною хворобою. Якщо виявлені антитіла IgM, то пацієнт поки все ще хворіє. А ось антитіла IgA виявляють на ранній стадії зараження коронавірусом.

Також нагадаємо, що ІФА-тести українського виробництва («Діапроф-Мед») вважаються одними з найкращих в світі. Також їх можна використовувати для тестування і виявлення так званої «антіковідної» плазми.

Leopolis.news