Незабаром в Україні виявлятимуть щодня до 9 тисяч нових хворих на COVID-19 – ВООЗ

http://leopolis.news/post/29518/nezabarom-v-ukrani-vyyavlyatymut-shchodnya-do-9-tysyach-novyh-hvoryh-na-covid-19--vooz-

01/10/2020

 

Про це заявив керівник офісу Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) в Україні Ярно Хабіхт в інтерв’ю Суспільному.

«Найближчими місяцями ми очікуємо, що кількість випадків перевищить 5 тис., і може складати від 7 до 9 тис. випадків на день. В цьому ж контексті ми також спостерігаємо все більше випадків у Європі», - розповів Хабіхт.

За його словами, в Україні ще й досі спостерігається передача вірусу в громадах. 

«Ми не звузили передачу до кластерного поширення (через соціальні зв'язки: сім'я, клас в школі, працівники одного відділу - ред.), до якого йде багато країн Європи», - сказав керівник офісу ВООЗ в Україні.

Хабіхт зазначив, що якщо в грудні фіксуватимуть більше 9 тис. випадків за день, то він буде стурбований більше.

За його словами, Україна пішла правильним шляхом адаптивного карантину. «Для кожної країни важливо намагатися зменшити шкоду, але не закривати на карантин усю країну», - зазначив він, додавши, що треба шукати можливості, щоб школи працювали, бізнес продовжував функціонувати, і водночас, щоб хворі на коронавірус могли отримати лікування у лікарнях або вдома. При цьому він зазначив, що «80% людей можуть лікуватися й отримувати догляд вдома».

«Але зростання кількості випадків треба тримати під контролем – воно не повинно бути надто швидким», – підкреслив Хабіхт.

Як свідчать дані дослідження ВООЗ, лише кожна четверта особа регулярно миє руки і кожна третя особа не дотримується фізичної дистанції, коли відвідує різні заходи. Крім того, більше 40% осіб досі відвідують масові заходи. 

Leopolis.news