ПФК «Львів» вилетів з Кубка України

http://leopolis.news/post/29523/pfk-lviv-vyletiv-z-kubka-ukrany

30/09/2020

Про це повідомляє офіційний сайт львівського клубу.

Опісля нищівної поразки у чемпіонаті від луганської «Зорі» (0:5) у рідних стінах, «синьо-золоті леви» прагнули якомога швидше виправдатися перед власними прихильниками на футбольному полі. Такий шанс припав на кубкову зустріч із «Ворсклою», яка на старті сезону по-справжньому дивує у хорошому значенні. Підопічні Юрія Максимова до поєдинку із львів’янами гіркоти поразок ще не знали. Втім, здивував перед звітним матчем і ПФК «Львів». До полтавців у гості команда вирушила, по суті, молодіжним складом. Майже усі гравці, які ще у неділю протистояли «Зорі», залишились у Львові спостерігати за грою із телеекранів. Таке суттєве тасування кадрів, скоріш за все, можна було пояснити тим, що «городянам» слід було отримати емоційну розрядку. Протягом двох поєдинків поспіль бачимо також і зміни на тренерському містку. Головний наставник «Львова» Георгій Цецадзе досі на лікарняному, тому з бровки діями команди цього разу керував тренер команди U-21 Тарас Мазур.

На правах фаворита та господаря зустрічі «Ворскла» розпочала поєдинок активніше. Як би там не було, у стартовому складі полтавців і гравців, битих поєдинками найвищого рівня, було набагато більше. Підопічні Юрія Максимова діяли першим номером, тоді як гості прогнозовано обрали гру на контратаках. Майже до середини першого тайму, втім, тактика жодного з колективів особливих натяків на результативність не надавала. Першим по-справжньому небезпечним можна назвати епізод, який трапився на 19 хвилині. Опанасенко уникнув положення поза грою та опинився на рандеву із Костиком. Ворсклянина підвела влучність і той з вигідної позиції влучив у поперечку. «Львів» огризнувся майже миттєво. Після метушні у штрафному майданчику господарів, підступно з-під захисників пробивав Малашевський. Ткаченко, втім, врятував свою команду від голу. Продовжив воротарську феєрію і голкіпер «Львова», який на 31 хвилині, неймовірно зреагувавши, витягнув м’яч з ближнього кута після пострілу від Васіна. «Ворскла» не знітилась та продовжила проводити масові набіги на захисні побудови гостей, але до завершення першого тайму рахунок так і залишився сухим.

Після перерви стало помітно, що господарі свої атакувальні потуги збільшили чи не вдвічі. У другому таймі підопічні Юрія Максимова турбували ворота «Львова» майже у кожній атаці. Костик, тим не менш, провів дуже хороший поєдинок і робив усе від себе залежне, аби зберегти свою рамку на замку. Тоді, коли наш голкіпер був безсилий, на нашому боці виступала фортуна. У другій половині зустрічі свої моменти зрідка знаходив також і львівський колектив. Наприклад, після подачі зі штрафного на 59 хвилині з декількох метрів пробивав Оберман, але Ткаченко показав дива реакції та постріл нашого захисника нівелював. «Ворскла» продовжувала методично тиснути і в одній з атак таки домоглася свого. На 79 хвилині матчу Кулач був найспритнішим у нашому штрафному майданчику та у падінні головою пробив по воротах. Таким чином рахунок у протистоянні було відкрито. Гості не встигли оговтатись, як вже за декілька миттєвостей той-таки Кулач у схожому стилі результат ворсклян подвоїв. Отримавши перевагу як психологічну, так і у по рахунку, господарі впевнено довели протистояння до своєї перемоги.

Кубок України. 1/16 фіналу
30 вересня. 17:00
м. Полтава. Стадіон «Ворскла» ім. Олексія Бутовського

Арбітр матчу: Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Асистенти арбітра: Андрій Скрипка (Кропивницький), Віктор Матяш (Донецьк)
Четвертий арбітр: Олександр Афанасьєв (Харків)
Спостерігач арбітражу: Валерій Курганов (Олександрія)

«Ворскла» – «Львів» – 2:0 (0:0)
Голи: Кулач, 79, 83
Попередження: Скляр, 79

«Ворскла»: Ткаченко, Татарков (Скляр, 61), Чеснаков, Сапай, Челядін (Кане, 61), Опанасенко (Пердута, 61), Ребенок, Ндіайє, Щербак, Пешич (Якубу, 69), Васін (Кулач, 61)

Запасні: Різник, Ісенко, Пуцлін

Головний тренер: Юрій Максимов

«Львів»: Костик, Комарець (Алфьоров, 86), Оберман, Савошко, Вичіжанін, Романчук (Бекерський, 86), Велвес (Брама, 65), Демків (Мудрий, 86), Малашевський (Шута, 69), Нич, Ременяк

Запасні: Лалак, Величко

Головний тренер: Георгій Цецадзе

Leopolis.news