На Львівщині чиновниця однієї з міських рад привласнила майже 500 тисяч гривень

http://leopolis.news/post/29527/-na-lvivshchyni-chynovnycya-odnie-z-miskyh-rad-pryvlasnyla-mayje-500-tysyach-gryven

01/10/2020

Зловмисницю, 46-річну начальника відділу бухгалтерського обліку Управління праці та соціального захисту населення однієї з міських рад на Львівщині, викрили слідчі відділу розслідування особливо небезпечних злочинів (детективи) слідчого управління поліції Львівщини спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань у Львівській області, за процесуального керівництва прокуратури області

Як встановили правоохоронці, у період 2017-2018 років чиновниця, зловживаючи своїм службовим становищем, вносила до відомостей завідомо неправдиві дані про розмір своєї зарплатні, заволодівши у такий спосіб бюджетними коштами на суму понад 400 тисяч гривень, повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

30 вересня слідчі повідомили зловмисниці про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч.2,4 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, що їй загрожує – позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває. Невдовзі суд обере для підозрюваної запобіжний захід, також вирішується питання щодо відсторонення її від займаної посади.

Leopolis.news