logo
28/03
27/03
2 ...

Для курсантки, якій після наїзду п’яного майора в Києві ампутували ногу, збирають кошти на протез

01-10-2020 17:001504

Для курсантки, якій після наїзду п’яного майора в Києві ампутували ногу, збирають кошти на протез
Фото: зі сторінки у Facebook

Батьки 23-річної Олександри Гуй, яку 25 серпня разом з двома іншими курсантками збив п’яний майор на території військової частини в Києві, просять допомогти мешканців Львівщини зібрати гроші на протез для їх доньки.

Про це розповіла матір постраждалої дівчини Галина Гуй «Львівському порталу».

Після отриманих травм Олександрі довелося ампутували ліву ногу. Праву кінцівку наразі рятують лікарі: вже зроблено 9 операцій. Батьки дівчини, які родом із Турківського району Львівської області, дуже просять допомогти зібрати кошти доньці на протез та реабілітацію.

За словами матері Галини Гуй, вітчизняний протез коштуватиме 300 тис. грн, а американський – 1 млн 250 тис. Такої суми у родини православного священника Миколи Гуя нема, тож сім’я скаліченої дівчини дуже надіється на небайдужість людей.

«Олександра тримається бадьоро. Каже мені, мовляв, значить так мало статися, такий замисел Господній. Хоча, звісно, буває, що вона плаче…», – зізнається мама дівчини.

Реквізити для надання допомоги: 5168 7427 1226 5895 (Гуй Микола Миколайович).

Нагадаємо, 25 серпня на території військової частини на вулиці Зоологічній в Києві п’яний майор наїхав на трьох курсанток Української військово-медичної академії, двом з них ампутували ноги.

Серед постраждалих – «пластунка» зі Львівщини Галина Николин. Для її лікування скаутська організація також збирала кошти.

Також постраждалі дівчата відмовилися від компенсації, яку пропонував адвокат майора.

Leopolis.news