logo
19/04
18/04
2 ...

На Львівщині вперше судитимуть чоловіка за без господарське використання землі

01-10-2020 18:231385

На Львівщині вперше судитимуть чоловіка за без господарське використання землі
Фото: kadrovik01.com.ua

Здійснюючи представницьку діяльність прокурори Радехівської місцевої прокуратури виявили кримінальне правопорушення у земельній сфері. Цьогоріч у червні прокурори провели аналіз ділянок, які, згідно документів, мали сільськогосподарське призначення, однак, могли використовувалися для інших цілей.

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної прокуратури.

Так, з’ясувалось, що за межами населених пунктів Лешнівської сільради знаходиться штучна водойма, якої там не повинно бути.

Встановлено, що 57-річний житель с.Піски (Бродівський район) на орендованій ділянці площею понад 1,5 га, без зміни її цільового призначення, замість сіножаті облаштував меліоративний канал (для спуску води із ставка) загальною площею - 20 м та ставок площею 0,5 га.

Таке безгосподарське використання спричинило серйозні наслідки: втрату родючості земельної ділянки, виведення її із сільськогосподарського обороту та порушення структури її ґрунту.

Прокурори розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст.254 КК України (безгосподарське використання земель).

На цей час обвинувальний акт скеровано до суду.

У разі доведення вини, максимальне покарання, яке загрожує фігуранту – обмеження волі на строк до 2 років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Після розгляду справи, прокуратурою вирішуватиметься питання щодо розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки у державну власність.

Зазначимо, що це перша справа щодо безгосподарського використання земель, яку у Львівській області скерували до суду.

Leopolis.news