logo
29/03
28/03
2 ...

«Укрзалізниця» просить Раду 1,3 мільярда на компенсацію за перевезення студентів

01-10-2020 18:511535

«Укрзалізниця» просить Раду 1,3 мільярда на компенсацію за перевезення студентів
Фото: ілюстративне

«Укрзалізниця» просить парламент закласти у державний бюджет-2021 витрати на перевезення студентів у розмірі 322 мільйонів гривень та відшкодувати борги Міносвіти на 1 мільярд.

 

Про це повідомляє пресслужба «Укрзалізниці».

«АТ «Укрзалізниця» розрахувало попередні витрати компанії за пільгове перевезення студентів закладів вищої освіти та учнів професійних закладів освіти у 2021 році в розмірі 322 млн грн. Товариство закликає передбачити ці витрати у бюджеті наступного року», – йдеться у повідомленні.

В «Укрзалізниці» повідомляють, що державним бюджетом у 2018-2019 роках Міносвіти передбачалось лише 36 млн грн коштів на відшкодування Укрзалізниці, а послуг з пільгового перевезення було надано майже на 500 млн грн.

«Упродовж багатьох років у бюджет закладалася завідомо недостатня сума для компенсації пільгового перевезення студентів, а в деякі роки компенсація не закладалася зовсім.

Такий стан справ стосовно компенсації пільгових перевезень може призвести до зниження можливості національного оператора залізничного транспорту належно виконувати свої функції, зокрема оновлювати рухомий склад, призначати нові поїзди та розширювати географію маршрутів», зазначається у повідомленні.

Leopolis.news