logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
2 ...

В Україні до 2023-го року модернізують систему управління та фінансування закладів профосвіти

01-10-2020 20:201288

В Україні до 2023-го року модернізують систему управління та фінансування закладів профосвіти
Фото: ua.korrespondent.net

Модернізація системи профосвіти складатиметься з трьох компонентів – удосконалення системи управління та фінансування, підвищення якості освіти та розвитку співпраці з бізнесом.

Про це йшлося під час першого засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку професійної освіти сьогодні, 1 жовтня, повідомляє офіційний сайт Міносвіти. 

«Працюючи над проєктом документа, наша робоча група зосередиться на трьох основних напрямах. Це – ефективна система управління та фінансування, оновлення змісту та покращення якості освіти відповідно до потреб роботодавців. Також ми хочемо закласти в документ механізми, які допоможуть підвищити привабливість профосвіти серед молоді. У проєкті Стратегії ми орієнтуємось на Концепцію професійної освіти, яку розробили у 2019 році. У планах – деталізувати перший та другий етапи реалізації Концепції та конкретизувати план заходів у проєкті Стратегії», – зазначив заступник Міністра освіти та науки Ігор Гарбарук. 

Учасниками робочої групи стали представники МОН, Вінницької, Дніпропетровської, Одеської та Сумської облдержадміністрацій, фахівці виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської держадміністрації), міжнародних організацій, наукової спільноти, експерти з громадського сектору, роботодавці та керівники закладів профосвіти. 

Робота над проєктом Стратегії триватиме до 30 жовтня. Крім цього, до 3 листопада проєкт буде розміщений на сайті МОН для громадського обговорення. 

Нагадуємо, що 29 вересня в Україні стартував ІІ етап конкурсу WORLDSKILLS UKRAINE.

Leopolis.news