В Україні ще не було першої хвилі пандемії COVID-19 – Ляшко

http://leopolis.news/post/29553/v-ukrani-shche-ne-bulo-persho-hvyli-pandemi-covid-19--lyashko-

01/10/2020

 

Про це заступник міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив в ефірі Українського радіо.

«Коли ми запроваджували карантин, ми говорили, що хочемо запобігти поширенню і піковому зростанню кількості хворих за короткий проміжок часу. Щоб не було підйому хвилі, спуску і знову підйому. І Україні це вдалося. У нас не було хвилі, а поступове зростання, з яким ми з системою охорони здоров'я справляємося. Тому першої хвилі як такої у нас не було», – сказав Ляшко.

Головний санітарний лікар зазначив, що в Україні «піднялись на певний рівень захворюваності і були незначні коливання, але у досить тривалий період часу».

Він навів як приклад Францію, Іспанію, Німеччину та Великобританію, де чітко простежуються перша хвиля пандемії у березні-квітні, коли фіксували по 8−9 тисяч випадків на добу, та друга хвиля у вересні-жовтні, коли фіксують 12−13 тисяч нових випадків.

«Це і є хвиля, коли є пікова загрузка до 10 тисяч, потім спадає до поодиноких випадків, і потім знову виходить на десятки тисяч в день», сказав Ляшко.

Зазначимо, що 24 вересня під час візиту до Словаччини президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні почалася друга хвиля COVID-19.

Leopolis.news