logo
23/04
22/04
2 ...

Фермери та пасічники Львівщини отримають дотації з Держбюджету

01-10-2020 20:481388

Фермери та пасічники Львівщини отримають дотації з Держбюджету
Фото: balance.ua

30 вересня на нараді за участю заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького та представників обласних департаментів з розвитку АПК озвучили проміжні результати подання заявок сільгоспвиробниками на отримання державної підтримки.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

З державного бюджету передбачено фінансову підтримку для пасічників, в яких наявно більше 10 бджолосімей та фермерських господарств, які утримують від 5 корів. Сума дотації на одну бджолосім’ю складає 200 гривень та на одну корову складає 5000 гривень. Максимальна сума дотації, яку може отримати один пасічник 60 тис гривень, а дотації за утримання корів - 50 тис гривень.

Під час конференції заслухано доповіді областей про стан приймання документів від фермерських господарств на дотацію за утримання корів та приймання органами місцевого самоврядування документів від пасічників на дотацію за бджолосім’ї.

«За попередніми даними департаменту агропромислового розвитку на дотацію за утримання корів подали заявки 55 ФГ з поголів'ям корів 1,4 тис.  голів на суму дотації 7,1 млн. грн. На дотацію по бджолосім’ях органами місцевого самоврядування вже прийнято документи від 438 пасічників. Розрахункова сума дотації становить 4,0 млн. грн. з наявні 20,2 тис бджолосімей» - зазначила заступник директора департаменту агропромислового розвитку Людмила Гончаренко.

Термін подання документів від фермерів і пасічників до 1 жовтня, після чого міністерство сформує реєстри отримувачів дотацій та затвердить розподіл бюджетних коштів.

Leopolis.news