logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Зеленський каже, що захворюваність на Covid-19 зростає через вибори

01-10-2020 18:011876

Зеленський каже, що захворюваність на Covid-19 зростає через вибори

Президент Володимир Зеленський заявив, що ситуація із захворюваністю на коронавірус в Україні погіршилася через передвиборну кампанію на місцевих виборах і не завжди відповідальне ставлення громадян до дотримання необхідних заходів.

 

Про це заявив на брифінгу в Рівненській області, передає «Лівий берег».

«Це справа кожної людини (носіння масок і дотримання необхідних заходів, - ред.), доки вона не переходить у глобальну велику проблему кожної лікарні. І я розумію втому людей, але ми всі просто маємо зрозуміти, що це не лише наше життя, а і страждають люди, які поряд із вами, ваші рідні, близькі, особливо люди пенсійного віку, похилого віку», - зазначив глава держави.

Зеленський зазначив, що люди втомлюються від носіння масок, але треба розуміти серйозність небезпеки.

«У нас були жорсткі карантинні заходи, які призводили, як і у всьому світі, до складнощів в економіці України та в кожній сім'ї. Але жорсткі карантинні заходи збили повністю першу хвилю. Ми були (за кількістю хворих, - ред.) на душу населення майже найкращими в Європі. Ми змогли це зрозуміти, почати раніше за інших. Ще нам пощастило, що в Європі це почалося раніше, тому ми розуміли наслідки, з того, що побачили, і змогли це зупинити», – зазначив він.

За словами Зеленського, потім розпочалася передвиборна кампанія на місцевих виборах, яка негативно вплинула на ситуацію з COVID-19.

«Зараз ми бачимо соціологію, який вплив, уся ця політична ейфорія, політичний цей цирк місцевої влади... Як їм складно втрачати свою владу або не втрачати. Я не розумію, навіщо вони це роблять, за винятком своїх рейтингів. Вони хочуть подобатися всім людям, які живуть у тому чи іншому населеному пункті. Але знаєте, ми бачимо з вами понад 4 тисячі (захворілих на COVID-19 за добу в Україні, - ред.), от і все. Це ігри, які більш ніж на тисячу відсотків збільшили кількість захворілих», – заявив він.

Зеленський також звернув увагу, що в Україні зараз хворіє велика кількість медиків, причому в лікарнях, які не займаються хворими на COVID-19.

«Тобто наслідки ж не лише від кількості захворілих COVID-19, через політичні ігри. А кількість хірургів, які зараз не роблять операції, інших лікарів? Кількість людей, у яких інші захворювання? Коли люди надходять до лікарень з інсультами, інфарктами, а немає лікарів. Вони хворіють, по 200-300 лікарів щодня», – зазначив він.

Як повідомляли, заступник міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що в Україні ще не було першої хвилі пандемії COVID-19.

Leopolis.news