У ДПС розповіли про те, у якому форматі найзручніше спілкуватися з податковою

http://leopolis.news/post/29559/u-dps-rozpovily-pro-te-u-yakomu-formati-nayzruchnishe-spilkuvatysya-z-podatkovoyu

01/10/2020

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДПС України у Львівській області.

Вхід до особистого кабінету (приватної частини) ЕК  здійснюється з використанням кваліфікованого електронного цифрового підпису будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг або через Інтегровану систему електронної ідентифікації ‒ id.gov.ua  (MobileID та BankID).

За допомогою цього сервісу можна сформувати та надіслати до органів ДПС електронні документи, у тому числі податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків. У режимі реального часу можна отримати доступ до особистої інформації, а саме: відомостей про суми отриманих доходів і утриманих податків, стан поданої звітності тощо.

Безкоштовним сервісом податкової «Електронний кабінет» можна скористатись цілодобово. Вхід до ЕК здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

З 01 червня 2020 року скасовано договір про визнання електронних документів для реєстрації в ЕК платника та передбачено, що в кабінеті відображатимуться податкові повідомлення-рішення, винесені контролюючими органами. Крім цього, запроваджена можливість зміни уповноважених осіб платника податків, які мають право користуватися Електронним кабінетом. 

Серед реалізованих податковою електронних сервісів: Е-ПДВ, Е-Субсидія, Е-кабінет, Е-прозорро, Е-малятко, ID14, Програмні РРО, Повернення переплат.

З роз’ясненнями щодо використання електронних сервісів ДПС можна познайомитися за посиланням:

https://www.tax.gov.ua/media-tsentr/videogalereya/videouroki/ 

Серед значних переваг використання ЕК є змога для фізичних осіб сплачувати податки в меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини ЕК за допомогою платіжної системи та платіжної картки.

Пропонуємо якнайбільше та найчастіше користуватися електронними сервісами, економити свій час та кошти.

Leopolis.news