logo
24/04
23/04
22/04
19/04
2 ...

Студенти біологічного факультету ЛНУ імені Івана Франка проходитимуть практику у сучасній лабораторії «Ескулаб»

02-10-2020 19:472067

Студенти біологічного факультету ЛНУ імені Івана Франка проходитимуть практику у сучасній лабораторії «Ескулаб»
Фото: lnu.edu.ua

Львівський університет та медична лабораторія «Ескулаб» започатковують освітньо-наукову співпрацю.

 

Днями Ректор Львівського національного університету імені Івана Франка, член-кореспондент НАН України, професор Володимир Мельник та один із засновників приватного підприємства «Перша соціальна медична лабораторія “Ескулаб”» Станіслав Луговський підписали угоду про співпрацю між установами. 

Головною метою документу є підготовка висококваліфікованих фахівців з лабораторної діагностики біологічних систем, підвищення ефективності використання інтелектуальних ресурсів, освітнього процесу та науково-дослідної роботи, створення умов для розвитку науково-технічного потенціалу колективів, йдеться на сайті вишу.

Зокрема угода передбачає, що Львівський університет та лабораторія «Ескулаб» співпрацюватимуть у справі організації освітньо-наукового процесу, наближеного до європейських та міжнародних стандартів у сфері фундаментальних та прикладних наукових досліджень, де Університет є базовою установою з проведення освітнього процесу підготовки фахівців з лабораторної діагностики біологічних систем та організації наукових досліджень, а лабораторія є базовою установою проходження виробничих та науково-дослідних практик здобувачів вищої освіти біологічного факультету Університету.

Сторони домовилися проводити спільні науково-дослідні та господарські роботи, впроваджувати у виробництво результати наукових досліджень та інновації. Крім того, лабораторія зобов’язується сприяти працевлаштуванню випускників Університету.

Задля удосконалення практичної складової навчального процесу в Університеті представники лабораторії долучатимуться до формування навчальних планів підготовки фахівців, організації та проведення різних видів практик.

Загалом угода передбачає координацію спільних науково-дослідних проєктів за тематикою Університету та лабораторії,  а також взаємне співробітництво з метою забезпечення та розвитку освітнього та наукового потенціалу обох установ.

Важливою складовою документу є також те, що здобувачі освіти Університету отримують можливість проходити на базі лабораторії виробничі та переддипломні практики й ознайомлюватися із матеріально-технічною базою лабораторії.

Під час підписання договору Ректор Володимир Мельник зазначив, що співпраця, спрямована на утвердження в Університеті принципів дуальної освіти, є вкрай важливою для ЛНУ ім. Івана Франка. «Ми завжди відкриті до кооперації, метою якої є адаптація наших навчальних програм під найсучасніші вимоги ринку праці. Крім того, надзвичайно важливо аби наші студенти отримували практичний досвід ще під час навчання, а по його завершенні уже мали місце для початку успішної кар’єри», – зазначив Володимир Петрович.

Співзасновник лабораторії «Ескулаб» Станіслав Луговський подякував представникам Університету за готовність співпрацювати і відзначив, що більшість працівників лабораторії – випускники Львівського університету, чий фаховий рівень підготовки є надзвичайно високим. Відтак, Станіслав Луговський висловив сподівання на успішне налагодження наукової, дослідницької та освітньої співпраці з Університетом.

Leopolis.news