Вперше в ЄС віцепрем'єром уряду Бельгії стала трансгендер

http://leopolis.news/post/29695/vpershe-v-es-vicepremerom-uryadu-belgi-stala-transgender

05/10/2020

Жінка-трансгендер зайняла посаду віцепрем'єра в новоствореному уряді Бельгії. Це перший подібний випадок в ЄС, повідомляє Главком з посиланням на The Brussels Times.

«У складі уряду Бельгії, який було призначено цього тижня, посаду віцепрем'єр-міністра отримала відкритий трансгендер Петра Де Суттер, але ця подія залишилася майже непоміченою в бельгійських ЗМІ. Де Суттер, колишній депутат Європарламенту, була призначена в уряд від Фламандської партії зелених. Вона також отримала портфель міністра у справах державних підприємств і державної адміністрації», - йдеться в повідомленні.

Як зазначила Де Суттер в Твіттері, вона пишається, що в Бельгії і в більшості країн ЄС «гендерна приналежність не є проблемою». Політик також висловила надію, що її приклад стане підставою для дискусії в країнах, де ситуація залишається іншою.

За фахом Де Суттер є гінекологом, вона очолювала відділення репродуктивної медицини Гентського університету. Протягом політичної кар'єри вона ніколи не приховувала свою гендерну орієнтацію і була активною учасницею руху ЛГБТ, але постійно наголошувала, що її сприйняття в суспільстві не повинно обмежуватися її гендерною приналежністю.

Новий уряд Бельгії склав присягу перед королем Філіпом 1 жовтня і став першим повноцінним федеральним кабінетом за останні два роки. Перед цим Бельгія встановила новий світовий рекорд життя без повноцінного уряду - 653 дні.

Leopolis.news