logo
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

Студентську профспілку Франкового вишу очолив Микола Спересенко

07-10-2020 15:521619

Студентську профспілку Франкового вишу очолив Микола Спересенко

6 жовтня 2020 року в актовій залі ЛНУ ім. І. Франка відбулася XXXVІ звітно-виборна конференція Первинної профспілкової організації студентів Львівського національного університету імені Івана Франка.

Прикметно, що захід відбувся саме в цей день, адже 6 жовтня в Україні відзначають День Профспілок, інформує пресцентр університету.

Для участі у Конференції було обрано 94 делегати, 86 з яких зареєструвалися для участі у заході. Головував на засіданні очільник Студентського уряду Університету Назар Сениця.

З вітальним словом до студентів звернувся Ректор Університету, член-кореспондент НАН України, професор Володимир Мельник. Володимир Петрович наголосив на важливості студентських ініціатив, висловивши підтримку молодіжним лідерам: «Без студента нема Університету. Я глибоко поважаю і підтримую діяльність студентського самоврядування і студентської профспілки, адже деякі речі гостріше і повніше бачить студент, а не ректорат. І мені приємно відзначити, що ця співпраця сприяє розвитку Університету».

Водночас Ректор зауважив, що «час, у якому ми працюємо, показав, що є не тільки багато позитивів, а й чимало нереалізованих моментів», проте незмінною залишається повага до студента і викладача. «Університет є тим середовищем, у якому не тільки твориться наука та відбувається освітній процес, а й втілюється у життя один із найважливіших принципів цивілізованого суспільства – демократичне голосування, коли обираються не тільки ректор, декани, науково-педагогічні працівники, а й студентські лідери», – зауважив Ректор. Окрім того, за активну й ініціативну роботу Володимир Мельник відзначив подякою голову Первинної профспілкової організації студентів Андрія Білинського.

Першим питанням порядку денного був звіт про діяльність профспілкової організації за період з квітня 2015 року до вересня 2020 року. Очільник студентської профспілки Андрій Білинський презентував делегатам Конференції детальну інформацію щодо фінансової діяльності профспілки, соціального захисту студентів, спортивно-оздоровчої, культурної та інформаційної діяльності профкому. Зокрема доповідач зазначив, що упродовж звітного періоду виплачено близько 600 тисяч гривень матеріальної допомоги.

В обговоренні звіту виступили проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Володимир Качмар, заступник голови Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Мар’ян Калин, голова Студентського уряду Назар Сениця, керівник Студентського відділу Богдан Іванусь, голова профбюро хімічного факультету Тетяна Федак, голова профбюро філологічного Анна Жищинська, багаторічна профспілкова активістка, а тепер – головна спеціалістка відділу комунікацій з громадськістю департаменту внутрішньої та інформаційної політики ЛОДА Галина Чорна. Очільник Первинної профспілкової організації працівників Університету Юліан Бек також долучився до обговорення звіту, нагородивши Андрія Білинського подякою за багаторічну співпрацю між громадськими організаціями. Одноголосним рішенням делегати Конференції затвердили звіт про діяльність профспілкової організації, схваливши роботу очільника студентської профспілки Андрія Білинського.

Зі звітом ревізійної комісії Первинної профспілкової організації студентів Львівського національного університету імені Івана Франка за період з квітня 2015 року до вересня 2020 року виступила її голова Юлія Василець, яка проаналізувала основні положення фінансово-господарської діяльності організації.

Найочікуванішим питанням порядку денного були вибори голови студентської профспілки. Для участі у виборах висунули кандидатуру студента другого курсу магістратури філософського факультету Миколи Спересенка. Шляхом відкритого голосування він здобув абсолютну підтримку делегатів Конференції.

Відповідно до порядку денного також обрали заступника голови профкому, ревізійну комісію і затвердили склад профспілкового комітету Первинної профспілкової організації студентів. Делегати Конференції також підтримали рішення щодо виборів делегатів на ХХ звітно-виборну конференцію Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України, делегування представника до Ради ЛООППОН та продовження терміну повноважень делегатів Конференції на 1 рік.

Leopolis.news