logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
2 ...

НАН України очолив Анатолій Загородній

08-10-2020 17:063077

НАН України очолив Анатолій Загородній

Президентом Національної академії наук (НАН) України став директор Інституту теоретичної фізики академік Анатолій Загородній. Він був наймолодшим з усіх претендентів на пост глави НАН України.

 

Про це повідомляє пресслужба НАН.

Через необхідність дотримання протиепідемічних заходів виборча сесія Загальних зборів НАН України відбулася у розосередженому порядку з утворенням виборчих дільниць  та у режимі відеоконференції.

Головував на засіданні в.о. президента НАН України академік Володимир Горбулін.

Відповідно до Статуту НАН України у виборчій сесії взяли участь академіки та члени-кореспонденти НАН України, а також делеговані представники наукових колективів установ НАН України у кількості, що дорівнює половині облікового складу дійсних членів і членів-кореспондентів, які беруть участь у роботі сесії загальних зборів.

Нагадаємо, на посаду Президента Національної академії наук було висунуто п’ять кандидатур. Серед них – академіки НАН України Владислав Гончарук, Богдан Данилишин, Анатолій Загородній, Сергій Комісаренко, Володимир Семиноженко. Напередодні виборів академік Богдан Данилишин зняв свою кандидатуру з балотування. Тож перед початком голосування у присутності спостерігачів було викреслено прізвище, ім’я та по батькові Данилишина Богдана Михайловича з бюлетенів.

Під час засідання усі кандидати на посаду президента НАН України мали змогу виступити з презентацією своїх виборчих програм. У режимі відеоконференції їхні виступи транслювалися на всіх виборчих дільницях. Далі учасники засідання ставили питання до кандидатів та отримували від них вичерпні відповіді. Після цього відбулося обговорення усіх кандидатів та їхніх виборчих програм представниками з усіх виборчих дільниць.

Далі відбулося голосування.

Загалом було роздано 637 бюлетенів. Вийнято зі скриньок – 634 бюлетені. За підсумками таємного голосування академік Владислав Гончарук набрав 3 голоси (0,5% голосів виборців). За академіка Анатолія Загороднього віддали свої голоси 426 виборців (67,2%). За академіка Сергія Комісаренка проголосували 68 виборців (10,7%). Академік Володимир Семиноженко отримав 130 голосів (20,5%). Проти всіх – 2. Недійсних – 5 бюлетенів.

Таким чином, Президентом Національної академії наук України було обрано академіка Анатолія Глібовича Загороднього.

Leopolis.news