logo
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
20/03
2 ...

Олег Синютка: «Основний виклик перед Львовом – це необхідність змінити владу, яка перестала управляти містом»

12-10-2020 17:441886

Олег Синютка: «Основний виклик перед Львовом – це необхідність змінити владу, яка перестала управляти містом»

Презенатація видання «Великий Львів» відбулося в приміщенні бібліотеки В.Іваничука на площі Ринок у Львові. Концепція «Великого Львова» розроблена з ініціативи лідера ГО «Великий Львів», Володимира Квурта, а також групи експертів.

 

 

Олег Синютка, кандидат на посаду Голови Львівської ОТГ, привітав авторів з успішним завершенням  першого професійного аналізу можливостей розвитку агломерації Великого Львова, в нинішніх адміністративних реаліях – Львівської ОТГ.

«Я впевнений, що ця праця стане початком серйозної дискусії про майбутнє Львова, шляхи його розвитку та вибір найкращої стратегії для її досягнення», - наголосив Синютка.

Він  висловив сподівання, що наступні тижні виборчої кампанії будуть не змаганнями піар-технологій, а перш за все дискусією про стратегічні напрямки розвитку Львова та виклики, які стоять перед нашим містом й Україною в цілому. 

«Піару в нас більш ніж достатньо, так само як пустопорожніх обіцянок і відкритої брехні. Натомість предметної розмови, з аргументами, цифрами і фактами – обмаль. Зокрема від діючої влади, яка звикла все прикривати піаром, навіть найбільш кричущі прояви корупції, кумівства, безгосподарності та політичного шулерства.  

Зі свого боку я все роблю для того, щоб цей стан змінити, бо лише в такий спосіб Львів може розвиватися», - запевнив народний депутат.

Він оцінив  видання «Великий Львів» як  ґрунтовний, компетентний та цілісний документ і  запевнив, що після виборів, саме напрацьовані експертами пропозиції стануть для новообраної влади підставою розроблення нового стратегічного плану розвитку Львова – Львівської ОТГ.  

«Ми маємо думати також про новий Львівський район, який нараховує більше 1 млн 150 тис. мешканців. «Зелена» влада його створила, не наділивши однак жодними повноваженнями. І не виділивши жодних коштів на  діяльність», - додав Синютка.

Він  пояснив, що поділяє позитивну оцінку експертами стратегічних документів розвитку Львова, тобто Генерального плану 2010 року та Комплексної стратегії розвитку Львова 2012-2025, до розробки яких мав  відношення, як  заступник міського голови. А в своїй програмі кандидата на посаду Голови Львівської ОТГ сформулював власне бачення розвитку нашого міста.

Це відновлення історичної ролі Львова, як мегаполісу Західної України та одного з центрів всієї Центрально-Східної Європи.

«Ми зробимо Львів справжнім науковим і освітнім центром, справжнім центром міжнародного туризму, культурною столицею України і містом для львів’ян, націленим на забезпечення потреб його мешканців, зручним і комфортним, з вирішеними проблемами у транспорті, соціальній сфері, благоустрої. Це п’ять стартегічних цілей моєї програми, як кандидата на посаду голови Львівської ОТГ» - наголосив Олег Синютка.

Він звернув увагу на те, що Львів підійшов до переломного моменту свого розвитку і зараз необхідно перейти до інтенсивного розвитку міста, головним інструментом якого мають бути інвестиції.

 «Ваш проект «Великий Львів» вкотре показав, що у Львові немає дефіциту інтелекту, наукової проникливості та професійності в усіх галузях науки. Основна проблема, це реалізація стратегій і планів та бутафорність, яку презентує діюча влада. Сьогоднішня міська влада веде Львів у протилежному напрямку. Ще 5 років їх перебування при владі, і місто буде деградувати, замість того, щоб розвиватися.  

Ми маємо зробити все можливе, щоб цього не допустити», - підсумував свій виступ Олег Синютка і подякував колективу авторів, високоповажаним професорам, докторам і всім спеціалістам, які приєдналися до опрацювання цього проекту за величезну і важливу працю.