Письменницю зі Львова Наталію Калиновську нагородили медаллю «За служіння мистецтву»

http://leopolis.news/post/30184/pysmennycyu-zi-lvova-nataliyu-kalynovsku-nagorodyly-medallyu-za-slujinnya-mystectvu

12/10/2020

 

Такої відзнаки вона удостоєна від Всеукраїнського об’єднання «Україна» за поданням Української асоціації письменників, повідомив кореспондент Leopolis.news. 

«Для мене ця медаль дуже пам’ятна і знакова, – сказала Наталія Калиновська. – Адже я її отримала з нагоди величних свят – Дня Покрови Пресвятої Богородиці та Дня захисника України».

Додамо, що це вже друга нагорода письменниці протягом року за свою творчість. Напередодні Дня незалежності Український фонд культури відзначив Наталію Калиновську медаллю «За вірність заповітам Кобзаря».

За словами поетеси, вона творить, пише вірші аж ніяк не за нагороди. «Але, звичайно, приємно, що працю на письменницькому полі України хтось помічає та оцінює», – сказала Наталія Калиновська.

Нагадаємо, що в творчому доробку сучасної письменниці Наталії Калиновської 23 поетичні збірки. Окремі вірші покладені на музику і стали популярними піснями. Вона сама та в співавторстві з колегами провела понад двісті літературно-мистецьких заходів, організовує творчі конкурси серед учнівської молоді шкіл Львова. «Бо її душа, – сказала, – дзвенить струною ліри…».

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news