Львівський органний зал опублікував програму на вихідні

http://leopolis.news/post/30213/lvivskyy-organnyy-zal-opublikuvav-programu-na-vyhidni

13/10/2020

Про це повідомляють організатори.

Розпочинаємо марафон презентацією першого мобільного додатку з українською класичною музикою - Ukrainian Live Classic. Слухати професійні записи української класики і дізнаватися більше про композиторів у ньому можна буде абсолютно безкоштовно. Проєкт Ukrainian Live Classic – це мобільний додаток та медіаплатформа, яка покликана зібрати найкращі та найцікавіші зразки української класики. Його створила громадська організація Collegium спільно з Органним залом за підтримки Українського культурного фонду. Кульмінацією унікального і стратегічно важливого культурного проєкту стане світова прем’єра Симфонії №1 (1937) першої української жінки-композиторки Стефанії Туркевич та концерт для арфи з оркестром Геннадія Ляшенка. Презентація та концерт відбудуться 15 жовтня.

Цього року увесь світ святкує 250-річчя великого композитора - Людвіга ван Бетховена. Зірковий склад львівських музикантів: Тарас Демчишин, Максим Римар та Мирослав Драган пропонує відзначити цю річницю яскравим концертом. Ніжний тембр кларнета в поєднанні з легким фортепіанним супроводом та чуттєвим голосом віолончелі – це справжнє королівське тріо. Найкращі камерні твори Людвіга ван Бетховена та Йоганеса Брамса пролунають 16 жовтня.

Для Львівського Органного Залу вже стало традицією запрошувати у свої стіни видатних органістів України та світу. Ці вихідні не стали виключенням. Відчути бароко наживо запрошує заслужена артистка України Валерія Балаховська 17 жовтня. Солістка Національного будинку органної та камерної музики зігріватиме серця львів’ян музикою Баха, Букстегуде та Куперена. 

Завершує марафон виняткових подій українське сопрано, якій аплодують Метрополітен-опера, Паризька та Баварська опери. Її голос називають яскравим та енергійним, а її сценічну гру - магнетичною. Ольга Кульчинська співатиме на сцені Львівського органного залу чарівні арії та романси - від Персела до Чайковського. Натхненний супровід  забезпечить видатний львівський піаніст Андрій Макаревич. Вечір щирих емоцій та глибинної краси чекає на слухачів 18 жовтня.

Leopolis.news