logo
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Володимир В’ятрович: заява Зеленського про фейкове опитування під час виборів – це явка з повинною злочинця

13-10-2020 15:231840

Володимир В’ятрович: заява Зеленського про фейкове опитування під час виборів – це явка з повинною злочинця

Український науковець-історик, ексголова Українського інституту національної пам'яті Володимир В’ятрович різко розкритикував ідею Володимира Зеленського щодо додаткового опитування на місцевих виборах.

 

Про це він написав на своїй сторінці у «Facebook».

«Заява Володимира Зеленського про фейкове «опитування» під час виборів 25 жовтня – це явка з повинною злочинця, що анонсує узурпацію влади.

Наш обов’язок – зірвати ці плани.
Незалежно від того, якими будуть 5 питань, що їх Зеленський обіцяє оголосити в найближчі дні, такі дії є замахом на конституційний лад і привласненням повноважень, яких ні Зеленський, ні жоден посадовець в Україні не має», – сказав В’ятрович.

За його словами, Конституція України передбачає всенародне опитування виключно у формі референдуму, процедура якого може визначатися виключно законом.

«Місцеві вибори призначені для вільного і чесного обрання людьми органів місцевого самоврядування. Будь-яке незаконне втручання у виборчий процес, перешкоджання вільному волевиявленню людей, у тому числі використання голосування для фейкових «опитувань» є кримінальним злочином. Саме через такі «опитування» узурпували владу Гітлер і Лукашенко, саме такі псевдореферендуми Путін використовував для окупації Криму й Донбасу», – наголосив В’ятрович.

За його словами, усі демократичні сили і кожен відповідальний громадянин мають дати Зеленському по руках і зупинити його узурпаторські замашки:

«1. Вибори мають пройти вільно, чітко у відповідності з Виборчим Кодексом, без будь-якого стороннього впливу на волевиявлення людей і без будь-яких «опитувань».

2. Будь-які спроби використовувати виборчі дільниці чи виборчі комісії для реалізації таких «опитувань» мають негайно припинятися правоохоронними органами та свідомими громадянами, а їх учасники – притягуватися до відповідальності.

3. Будь-які організовані владою незаконні «опитування» за межами дільниць мають розцінюватися як прихована агітація в день голосування і провокація.

4. Будь-які спроби Зеленського намалювати якісь цифри нібито всенародних «опитувань» мають розцінюватися як злочинне зловживання владою з усіма наслідками.

Маємо разом змусити Зеленського повернутися в рамки закону або піти геть».

Як повідомляли, з ініціативи Зеленського у день виборів до місцевих рад 25 жовтня в Україні проведуть всенародне опитування, на якому українцям запропонують дати відповідь на 5 питань.  

Leopolis.news