logo
24/04
23/04
22/04
21/04
19/04
17/04
2 ...

Львівщина має стати безпечною для дітей – Юрій Холод

13-10-2020 16:401379

Львівщина має стати безпечною для дітей – Юрій Холод

На Львівщині вже найближчим часом стартує нова ініціатива, яка має на меті допомогти дітям, які опинилися у нетиповій або небезпечній ситуації.

 

«Територія безпеки» – саме так будуть марковані приміщення крамниць, кав’ярень та інших локацій, де кожна дитина, яка відчуває потребу, зможе звернутися по допомогу.  

Сьогодні, 13 жовтня, у Львівській обласній державній адміністрації відбулась зустріч щодо початку та реалізації такого проєкту. Очолив її заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Холод. 

«Метою проєкту є надання допомоги дітям та підліткам у стресових ситуаціях та у випадках, де є загроза життю та здоров’ю людей. До нас звернулися з такою ідеєю громадська активістка Ірина Чех. І ми радо підтримуємо таку ініціативу, бо безпека дітей - це найголовніше. З боку Служби у справах дітей допоможемо досвідом, організаційно. Зараз думаємо і над іншими кроками з обох боків. Спільними зусиллями, гадаю, нам багато вдасться», – зазначив заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод.

 Ініціатива має таку ідею: якщо дитина загубилися на вулиці, не може зателефонувати батькам, її переслідують або застали зненацька несприятливі погодні умови, якщо дитина зіткнулася з булінгом чи просто розгубилася, вона може звернутися в відповідні пункти допомоги. Такі пункти будуть промарковані відповідним логотипом, наклейкою або вказівником із написом: «Територія безпеки. Тут тобі допоможуть!».

 Ці вказівники і наліпки  допоможуть дітям легко впізнати пункти, де можна сподіватися на допомогу. 

Щоб розповісти дітям,  підліткам та батькам про проєкт,  інформацію будуть поширювати через мережу освіти, медіа та соцмережі.

«Пунктами допомоги можуть стати аптеки, банки, магазини, кафе або підприємства. Тобтоо всі суб'єкти господарювання, які погодяться брати участь у проєкті та розмістять спеціально розроблений знак допомоги дітям та підліткам, і тим самим візьмуть на себе таку соціально важливу та відповідальну роль», – додала керівник проекту Ірина Чех.

 

Відповідна ініціатива, каже Юрій Холод, профільний заступник Служби у справах дітей, має бути поширена по всіх містах області.

 

Leopolis.news