logo
16/04
15/04
12/04
2 ...

У Львові відкрили Музей Міста (ФОТО)

13-10-2020 21:462871

У Львові відкрили Музей Міста (ФОТО)

Сьогодні, 13 жовтня, мешканці та гості Львова мали нагоду побачити відремонтоване підземелля Ратуші ще до відкриття там першої виставки.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Минулого тижня у підземеллі львівської ратуші, де працюватиме Музей Міста, закінчили ремонтні роботи. Оновлене приміщення презентували під час заходу «Музей Міста. Знайомство з простором».

«Я, як музейниця, слідкую за тенденціями в світі і помітила, що музеї міста за останні десятиліття зазнали великих трансформацій. Вони скеровані на локальну спільноту, на мешканців, більше залучені в формування контенту музейних просторів. Музеї міста зараз говорять не лише про минуле, а й просто сьогоднішнє і формують візії на майбутнє через призму їх мешканців. Музей Міста у Львові також буде йти цим шляхом. Ця ідея відгукується в багатьох львів'ян.

Музей Міста — це музей, в якому можна віднайти себе в сучасному контексті, пізнаючи своє минуле і сформувати візію свого майбутнього. Тут повсякдення і малознані історії і мешканці, такі ж важливі, як відомі події чи постаті", — сказала Тетяна Бей, керівниця Музею Міста.

До відкриття простору композитор Остап Мануляк підготував спеціальну звукову інсталяцію.

Додамо, ремонт в приміщенні Музею здійснено за кошти міського бюджету. Ремонтно-реставраційні роботи в Музеї Міста тривали 2 роки, погодження документації та тендерні закупівлі зайняли ще рік. Інженерні комунікації, вентиляційне обладнання та підйомно-ліфтова платформа були встановлені на суму 3292231 грн. Договір на роботи, відповідно до скоригованої проектно-кошторисної документації: освітлення, охоронна та пожежна сигналізація, димовидалення, інтернет, оздоблювальні, пуско-налагоджувальні роботи був укладений з компанією «Неостар Груп» на суму 6795707 грн.

Нагадаємо, Музей Міста — простір змінних виставок, місце комунікації з мешканцями, платформа осмислення міста. Спільно з відвідувачами Музей Міста буде досліджувати та пізнавати міську ідентичність, через зв’язок із минулим допомагати зрозуміти себе в сучасному контексті та вплинути на майбутнє міста.

Зараз команда Музею Міста працює над створенням дебютної виставки «Подорож героя. Останній тиждень літа». Вона розповідатиме про те, як дитина у віці активного пізнання самостійно досліджує місто.

Окрім професіоналів, до процесу підготовки активно залучають мешканців міста. Відкрити виставку Музей планує взимку. Проект здійснюється за підтримки Львівської міської ради в рамках програми «Фокус на культуру».

Музей Міста не матиме постійної експозиції та фондів. Це інтерактивний простір, де головним об'єктом є взаємовідносини міста та його мешканців.

 
 

Leopolis.news