logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

Вибори мера Львова: Синютка наздоганяє в рейтингу Садового

15-10-2020 19:561571

Вибори мера Львова: Синютка наздоганяє в рейтингу Садового

Вже немає жодних сумнівів, що саме ці два політики розіграють головну посаду Львова у другому турі мерських виборів, при чому дистанція між ними скорочується до мінімуму.

Про це свідчать дані опитування центру соціальних досліджень Socis. 

Так, якби у наступну неділю відбулись вибори міського голови Львова, то 30,4%  українців віддали б свій голос за чинного мера Андрія Садового, лідера партії "Самопоміч". Водночас 24,1% львів'ян хочуть бачити мером міста народного депутата від "Європейської Солідарності" Олега Синютку.

 Серед тих, хто точно вирішив іти на вибори, 39% львів'ян голосуватимуть за чинного міського голову Андрія Садового.

Ще 30,8% громадян готові віддати свої голоси за Олега Синютку.

  

Цікавими є також відповідь на наступне питання: за твердження, що "Андрій Садовий багато зробив для Львова і важливо щоби він продовжив свою роботу" проголосувало лише 26,9% опитаних. А за те, що "він чимало зробив для міста, але його вже час змінити" – 38,3% респондентів. Тобто за те, що потрібно змінювати мера виступає на 12% більше містян, аніж за те, щоби залишити його на посаді. Це чітко демонструє те, про що говорять впродовж усієї кампанії: Львів втомився від Андрія Садового і шукає йому альтернативу. Наразі нею, згідно з результатами опитування, є Олег Синютка. 

Дослідження було проведено в усіх адміністративно-територіальних районах міста та в населених пунктах, які входять до Львівської міської ради. Результати репрезентують доросле населення Львова за такими показниками, як вік (старші 18 років), стать, а також поділ на райони. Загалом було опитано 2000 респондентів.