Понад 50% ліжок для хворих на коронавірус у лікарнях Львівщини вже зайняті

http://leopolis.news/post/30394/ponad-50-lijok-dlya-hvoryh-na-koronavirus-u-likarnyah-lvivshchyny-vje-zaynyati

16/10/2020

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Орест Чемерис зазначив, що заповненість ліжкової мережі станом на ранок становить 52,7%.

«Епідситуація на Львівщині погіршується. Це ми констатуємо за кількістю підтверджених нових випадків коронавірусної хвороби, а також за кількістю заповнених ліжок в стаціонарі. Станом на сьогоднішній ранок на стаціонарному лікуванні знаходиться 1442 хворих. Найбільш завантаженими є Львівська обласна інфекційна лікарня, тут 178 хворих, 177 хворих у Центрі легеневого здоров’я, 162 хворих у госпіталі у Винниках, 175 хворих у Лікарні швидкої медичної допомоги, 85 у 8 міській клінічній лікарні»,- розповів Орест Чемерис.

Серед районів Львівщини найбільш завантажена Стрийська міська лікарня, тут перебуває 110 пацієнтів, а також міська лікарня Стебника, тут станом на ранок лікують 85 хворих.

Збільшується і кількість проведених тестувань на COVID-19 методом ПЛР.

«Кількість тестувань збільшується. До прикладу, за минулу добу у Львівській області було проведено понад 2 тисячі тестувань. У 365 випадках підтверджено ковід. У попередні дні приблизно була така ж кількість проведених тестувань, проте більше підтверджених. Так кожна 3, кожна 5 людина, була носієм інфекції. І цей процес не спадає», - розповів керівник Львівського обласного лабораторного центру Роман Павлів.

Загалом в області за увесь час провели понад 172 тисячі досліджень методом ПЛР, з них позитивних – понад 24 тисячі.

Відтак, медики вкотре закликають мешканців області дотримуватися карантинних правил: носити маску, уникати масових скупчень людей, дотримуватися дистанції.

Нагадаємо, що згідно з останнім рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста і райони Львівщини до червоної зони не потрапили. Область перебуватиме у помаранчевій, жовтій та зеленій зонах.

Leopolis.news