logo
18/04
17/04
16/04
2 ...

Азербайджанці та німці закатають 57 млн грн у ремонт п’яти кілометрів траси Н-09

16-10-2020 20:591876

Азербайджанці та німці закатають 57 млн грн у ремонт п’яти кілометрів траси Н-09
Фото: ілюстративне

Служба автомобільних у Львівській області за результатами відкритих торгів підписала договір із азейбарджанською компанією AzVirt MMC на поточний середній ремонт дороги Н-09 Мукачево-Рахів-Богородчани-Івано-Франківськ-Рогатин-Бібрка-Львів за 57,9 млн грн.

Як пишуть «Наші гроші. Львів», про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Очікувана вартість закупівлі становила 64,3 млн грн, тобто економія на тендері становить 10%. Окрім переможця участь у торгах взяли ще дві компанії: ТОВ «Онур конструкціон інтернешнл» та «Автомагістраль-Південь», але їх остаточні пропозиції були на 100 тис. грн та 4,1 млн грн дорожчими.

Раніше служба автомобільних доріг вже намагалась провести два аналогічних тендери на ремонт цієї ділянки, однак до торгів допускалоси менше, ніж два учасники, отож їх скасовували.

Загалом відремонтують 5,1 кілометра дороги, поблизу двох сіл Львівської області: Давидів та Нові Стрілища. Отож, середня вартість ремонту одного кілометра дороги становитиме 11,3 млн грн, а реконструкцію завершать до кінця 2020 року. За договірною ціною, витрати фірми на зарплати працівників становитимуть 1,3 млн грн, тобто 2,2 % від закупівлі, а прибуток — 575 тис. грн (близько 1%).

Ремонт цієї ділянки автошляху Н-09 Мукачево- Івано-Франківськ -Львів передбачений програмою «Велике будівництво» Президента України Володимира Зеленського.

Компанія AzVirt MMC зареєстрована у місті Баку (Азейбарджан) і належить мешканцям цієї країни Ельнуру та Камілю Алієву Алі Огли, та зареєстрованим в Німеччині Вальтеру Закарісу і Мартіну Манфреду.

Всього фірма одержала 3 держзамовлення в Україні на ремонт доріг загальною вартістю 649 млн грн, вищезгаданий контракт є першим із Службою автомобільних доріг у Львівській області.

Leopolis.news