logo
28/03
27/03
2 ...

Уряд встановив граничний рівень тарифу на тепло

26-06-2019 14:292140

Уряд встановив граничний рівень тарифу на тепло

Кабінет Міністрів України ініціює запровадження програми «Чесна платіжка», яка передбачає впровадження механізмів установлення справедливих цін на тепло і гарячу воду, а відтак сприятиме викоріненню будь-яких схем з обрахуванням тарифів і спонукатиме місцеву владу відповідально вкладати кошти місцевих бюджетів у модернізацію ЖКГ.

 

Про це заявив прем’єр Володимир Гройсман під час засідання уряду, повідомляє «Урядовий портал».

«Я розумію, що людям важко сплачувати тарифи. Ми постійно працюємо над тим, аби ціни на газ були обмежені. НАК «Нафтогаз України» почав знижувати ціни. Але є і платежі за тепло і гарячу воду. Спираючись на власний досвід, я ставлю питання – чому в одних містах ціна тепла 2 тис. грн за Гкал, а в інших – 1,3 тис. грн. Чому така різниця? Вона необ’єктивна і неадекватна!» – сказав Володимир Гройсман.

Він наголосив, що розрахунки уряду доводять – об’єктивна ціна однієї гігакалорії тепла становить не більше 1400 грн.

«Я змушу всіх комунальних баронів виконувати рішення Уряду і дати людям чесну платіжку з економічно обґрунтованою ціною», – додав Володимир Гройсман.

Як повідомляє УНІАН, сьогодні Кабмін встановив граничний рівень тарифів на тепло на рівні 1400 гривень за Гкал за наявності лічильника і 35 гривень за квадратний метр - без лічильника.

Однак проти такого рішення виступили міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко і міністр фінансів Оксана Маркарова, які заявили, що така постанова несе великі економічні та політичні ризики.

У зв'язку з цим Гройсман доручив Мінрегіону та Мінфіну провести аудит теплокомуненерго до 1 вересня та подати на уряді результати аудиту. У ході дискусії було прийнято рішення проголосувати за рішення і доопрацювати його протягом певного періоду.

Leopolis.news