logo
18/04
17/04
16/04
15/04
14/04
13/04
2 ...

«Львів» розгромно програв «Шахтарю»

17-10-2020 19:542612

«Львів» розгромно програв «Шахтарю»

У 6-ому турі Favbet ліги сезону 2020/2021 ПФК «Львів» на виїзді зустрічався з чинним чемпіоном України донецьким «Шахтарем». За підсумками поєдинку «синьо-золоті леви» зазнали розгромної поразки.

Про це повідомляє офіційний сайт львівського клубу.

Напередодні очного протистояння обидва колективи зіткнулися з актуальною на сьогоднішній день проблемою поширення Covid-19. Втім, якщо у «синьо-золотих левів» через вірус недорахувалися лише двох гравців, то «гірники» були змушені обійтись аж без дев’яти виконавців основної обойми.

Вже на старті зустрічі з «городянами», втім, «Шахтар» продемонстрував, що небезпечний навіть у розбавленому складі. На 4 хвилині Коваленко на дальній стійці чітко замкнув передачу від Тете, який перед тим на куті штрафного майданчика накрутив декількох суперників. Не встигли львів’яни оговтатись від такого удару, як м’яч із сітки довелося виймати вдруге. На 9 хвилині Маркос Антоніо своїм пострілом знову змусив Костика капітулювати. Після поновлення гри з центру поля господарі зовсім не збиралися зменшувати атакувальні потуги. Сфера вперто не хотіла триматися у ногах «городян».

Донеччани, своєю чергою, продовжували плести свої комбінаційні мережива. Одне з таких завершилося черговим голом. Цього разу у центрі уваги Дентіньо. На 18 хвилині рахунок став 4:0. Коваленко майстерно перекинув нашого воротаря після помилки Міхоубі перед штрафним майданчиком. Після того, як відлік часу першого тайму перетнув екватор, а «Шахтар» зробив велику фору у рахунку, гості почали діяти трохи впевненіше. На 25 хвилині підопічні Цецадзе заробили кутовий, Трубін після подачі невпевнено зіграв на виході. На підбиранні зіграв Шина, який з меж карного майданчика в один дотик переправив м’яча за комірець молодому воротарю «гірників».

Після цього у поєдинку запанувало затишшя, якщо брати до уваги те, що за 25 хвилин ігрового часу команди розщедрились аж на 5 м’ячів. Якихось відвертих гольових можливостей не виникало у жодного з колективів. Підопічні Каштро усвідомлено віддали «круглого» під контроль «Львову», аби перевести подих. За таких умов, втім, у «синьо-золотих левів» нічого не клеїлося. Порушив своєрідний спокій у зустрічі Корнієнко, який на 45 хвилині вибіг на побачення з Костиком. Перший раз наш голкіпер був на місці, а із добиванням від того-таки Корнієнка вже на лінії воріт у відчайдушному стрибку впорався Кравчук. Були підозри на гру рукою від нашого захисника, про що сигналізували гравці у помаранчевих футболках, але арбітр Бондаренко дав продовжити гру. Вже у компенсований до першого тайму час Соломон вицілював зі штрафного, але наш воротар зіграв надійно, відбивши постріл. Після цього пролунав свисток від рефері. Першу половину гри завершили.

Старт другого тайму, схоже, взяв собі за мету взяти приклад з тайму першого. Все знову розпочалося зі швидкого голу. На 50 хвилині активному Маркосу Антоніо люб’язно зробили коридор близько за 15-20 метрів до штрафної зони. Бразилець швидко перевтілив цей вільний простір на результативний пас. Соломон отримав м’яча від свого партнера по команді та відправив сферу, як то кажуть, за призначенням. «Шахтар» продовжував контролювати гру. «Львів» намагався організовувати власні випади, але це все виглядало доволі незлагоджено. Як тільки з’являвся мінімальний шанс загострювати, «городяни» губились, а «гірники» впевнено усі атакувальні зазіхання гостей нейтралізовували. На 68 хвилині зустрічі господарі, втім, не вгледіли за Кошманом, який небезпечно проривався вперед. Наш хавбек завдавав хрестоматійного удару під опорну ногу Трубіну, але 19-річний голкіпер був до такого розвитку подій готовий та відбив м’яча на кутовий. На 73 хвилині воротарю «Шахтаря» знову довелося попрацювати. З-за меж штрафного класно бив Клименчук, але Трубін вкотре перешкодив взяттю власних воріт. Ближче до завершення матчу стало помітно, що господарі остаточно перейшли до гри в «економ-режимі». Заміни, які у другій частині поєдинку виконав Каштро, демонстрували, що подумки донеччани уже в протистоянні Ліги Чемпіонів проти мадридського «Реалу», яке відбудеться наступного тижня. Навіть за такого перебігу подій надалі до чогось акцентованого поблизу володінь «Шахтаря» справа так і не дійшла. За інерцією поєдинок добіг свого логічного завершення.

На тлі чемпіонів України «Львів» наразі виглядає доволі невпевнено.

Favbet ліга. 6 тур
17 жовтня. 17:00
м. Київ. НСК «Олімпійський» 

Арбітр матчу: Дмитро Бондаренко (Одеса)
Асистенти арбітра: Олександр Павлінов (Одеса), Віталій Сухін (Одеса)
Четвертий арбітр: Микола Балакін (Київська обл.)
Спостерігач арбітражу: Ігор Покідько (Полтава)
Делегат УАФ: Олександр Каденко (Київська обл.)

«Шахтар» – «Львів» – 5:1 (4:1)
Голи: Коваленко, 4, 18, Маркос Антоніо, 9, Дентіньо, 16, Соломон, 50 – Шина, 25
Попередження: Вакула, 80 – Шина, 17, Кошман, 47, Казлаускас, 57, Богунов, 62, Борзенко, 89, Сабіно, 90

«Шахтар»: Трубін, Додо, Хочолава,Бондар, Корнієнко (Сіпріано, 58), Майкон, Маркос Антоніо (Болбат, 58), Марлос (к), Тете, Коваленко (Соломон, 25), Дентіньо (Вакула, 75)

Запасні: Шевченко, Чурко,Мампассі, Шостак, Гончарук

Головний тренер: Луїш Каштро

«Львів»: Костик, Борзенко (к), Кравчук,  Міхоубі, Клименчук, Богунов, Шина (Сабіно, 63), Айнсалу, Кошман, Феліпе (Нич, 53), Казлаускас (Фране, 73)

Запасні: Пеньков, Оберман, Комарець, Романчук, Малашевський, Махмутовіч

Головний тренер: Георгій Цецадзе

Leopolis.news