Бюлетені і плакати на вибори депутатів до місцевих рад Львівщини коштуватимуть понад 12 млн грн

http://leopolis.news/post/30511/byuleteni-i-plakaty-na-vybory-deputativ-do-miscevyh-rad-lvivshchyny-koshtuvatymut-ponad-12-mln-grn

19/10/2020

Як пишуть «Наші гроші. Львів», наразі це три найбільші закупівлі серед виборчих комісій у Львівській області.

Бюлетені та протоколи для виборів депутатів районної ради коштуватимуть понад 3,2 млн грн. Їх друкуватиме ТОВ «Ромус-Поліграф» Ігоря та Романни Холод – батьки заступника голови ЛОДА Юрія Холода. Замовлять понад 893 тисячі бюлетенів для голосування і ще майже 9 тисяч протоколів дільничної виборчої комісії. Так само замовляють інформаційні буклети місцевих організацій політичних партій на майже 2,4 млн грн у ПП «Коло» Миколи Походжая. Загалом їх буде майже 165,7 тис. штук по 14,4 грн кожен.

«Ромус-Поліграф» також друкуватиме майже 2 мільйони бюлетенів для виборів депутатів Львівської обласної ради. Вартість одного бюлетеня становитиме 3,6 грн.

Всі угоди підпишуть за переговорною процедурою через відсутність конкуренції з технічних причин – як вказано в обгрунтуванні, «у зв’язку із швидкоплинністю виборчого процесу та обмеженістю строків для виготовлення виборчої документації».

Друковану продукцію також масово замовляють районні територіальні виборчі комісії в області, більшість угод ще не підписані. Однак, наприклад, міська комісія в Перемишлянах вже підписала договір на бюлетені по 3,6 грн з Анатолієм Шалаєвим, журналістом і депутатом Новороздільської міськради, а Дрогобицька – посвідчення учасників виборчого процесу у Лариси Лесишин по 1,2 грн.

Крім того, виборчі комісії замовляють виготовлення вивісоквиборчих скриньокпечаток, пломби, мішки, клей, стрічки, пальне та інше.

Leopolis.news