logo
24/04
23/04
22/04
21/04
19/04
17/04
2 ...

«Суспільство має дати оцінку рішенню суду» – Тарас Батенко про заборону книги «Справа Василя Стуса»

19-10-2020 13:512004

«Суспільство має дати оцінку рішенню суду» – Тарас Батенко про заборону книги «Справа Василя Стуса»
Фото: ukrop.party

Дарницький районний суд Києва зобов’язав автора книги «Справа Василя Стуса» Вахтанга Кіпіані та видавництво «Віват» видалити з твору інформацію про голову політради партії «ОПЗЖ» Віктора Медведчука та заборонити розповсюдження друкованого тиражу до усунення порушення немайнових прав Медведчука.

Народний депутат України, група «Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» Тарас Батенко прокоментував рішення суду: 

«Особисто знаю Вахтанга Кіпіані, як видатного дослідника правозахисного руху в Україні. Для нього правда понад усе. І ця правда повинна бути у всіх державних органах влади. Я вважаю, що суспільство дасть оцінку сьогоднішньому рішенню суду. Саме несправедливому суду, присвячена книга Вахтанга Кіпіані. Суду, який фактично прирік на смерть Василя Стуса у радянських таборах у 1985 році», - зазначив Тарас Батенко.

Нагадаємо, Віктор Медведчук був державним захисником українського поета Василя Стуса. Його часто звинувачують у порушенні норм адвокатської етики під час цього процесу. Сам він своєї провини не визнає.

Книга «Справа Василя Стуса» вийшла друком у травні 2019 року та отримала низку премій. Книга Кіпіані на 90% складається з архівних документів. Думки автора побудовані на фактах, які містяться, в тому числі, в фактологічній частині книги.

Leopolis.news