logo
29/03
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
2 ...

Досвід сотні втілених за рік проєктів допоможе ефективно працювати в ЛОР – Іван Собко

19-10-2020 16:142411

Досвід сотні втілених за рік проєктів допоможе ефективно працювати в ЛОР – Іван Собко

Нещодавно виповнився рік, як Іван Собко став заступником голови Львівської ОДА. З цієї нагоди він розповів про результати власної роботи на посаді та проєкти, які вважає найважливішими для своєї брюховицької громади та всієї Львівщини. Зараз Іван Собко кандидує до Львівської обласної ради за списком політичної партії «Слуга народу» від Яворівського та Мостиського районів. 

Реанімувати медицину та підняти освіту

На час роботи Івана Собка на посаді заступника голови Львівської ОДА припав основний етап масштабної інфраструктурної програми Президента «Велике будівництво» та активний етап кількох ключових для України реформ, зокрема, медичної та освітньої. 

«Триває масштабна програма зі створення сучасних приймальних відділень в опорних лікарнях. А це означає, що визначено багатопрофільні лікарні, до яких швидко доставлятимуть хворого для надання екстреної медичної допомоги і де працюватимуть фахівці різних профілів, щоб максимально швидко надати допомогу і врятувати життя, – розповідає про принцип змін в регіоні Іван Собко. – В рамках Програми «Велике будівництво» у Львівській області передбачена реалізація проєктів з покращення матеріально-технічної бази та ремонтів 9 таких опорних закладів охорони здоров’я на загальну суму понад 167 мільйонів. На вирішення питань створення приймальних відділень в опорних закладах охорони здоров’я у госпітальних округах Львівській області виділено 72 мільйони». 

За цей рік регіон за кошти НСЗУ закупив 10 спеціалізованих авто класу «В» для ланки екстреної медицини. Президент України, Кабінет Міністрів України та Міністерство охорони здоров’я України визначили розвиток системи екстреної медичної допомоги пріоритетом для держави, відтак, Львівський Центр екстреної медицини та медицини катастроф цьогоріч отримав на 40% більше фінансування від НСЗУ. Також Центр отримує значний фінансовий ресурс від держави в межах пакету НСЗУ «Екстрена медична допомога пацієнтам з підозрою/підтвердженим випадком COVID-19». 200 млн грн заплановано в загальному отримати за цим договором на боротьбу з COVID-19. Ці кошти будуть використані для забезпечення медикаментами бригад ЕМД, виплати заробітної плати до 300% працівникам та оновлення матеріально-технічної бази рухомого складу служби.

Ще один важливий процес, який зараз триває на Львівщині, це реформа шкільної освіти та оптимізація мережі шкіл. «Здійснюючи оптимізацію шкіл у сільській місцевості, ми робимо наголос на формування опорних шкіл, – пояснює Іван Собко. – Загалом в опорних закладах навчається майже 36 тисяч учнів, в тому числі 7,3 тисяч з них довозиться. Важливим є забезпечення довозу учнів до навчального закладу та старшокласників із сіл з ускладненим довозом до тимчасового проживання у шкільних інтернатах».

 

Загалом по Львівщині підвезення учнів в області забезпечує 326 шкільних автобусів, з яких 97 – в ОТГ, а цього року область закупила ще 54 «школярики». «Зараз працюємо над задоволенням потреби в додаткових автобусах для довезення учнів до опорних закладів», – додає заступник голови ЛОДА.

Брюховичі – у фокусі

Попри десятки успішно реалізованих регіональних проєктів, найбільшою гордістю брюхівчанин Іван Собко все ж вважає будівництво школи для брюховицької громади. «Найбільшою моєю гордістю є Брюховицька школа для 660 дітей, будівництво якої ми розпочали з нуля і яка готова зараз на 70%, – розповідає Іван Собко. – Ми вдало зреалізували більше 100 соціально-інфраструктурних проєктів. Це десятки кілометрів доріг, спортивні майданчики, водопроводи та каналізаційні мережі, вуличне освітлення та інше для Брюховицької громади».

Він додає, що інфраструктура селища та гуманітарна сфера надзвичайно активно розвиваються і можуть стати прикладом для всього Львова. «Бібліотека селища Брюховичі – одна з найкращих в Шевченківському районі, в якій є повний комплекс можливостей для дозвілля дітей. Дитячий садочок теж є одним з найкращих дошкільних закладів Львова. Дороги у селищі навіть кращі, ніж подекуди у Львові. Встановлено вуличне освітлення, десятки камер – а це безпека мешканців у будь-який час доби. Зелені легені Брюхович збережено та надалі будуть слугувати відпочинковою зоною для мешканців та гостей селища. Подбали і про забезпечення дітей можливістю займатися на спортивних майданчиках. З обласного бюджету ми залучили понад 200 мільйонів гривень для Брюховицької громади. Це видимий результат по реалізованих проєктах, а отже ми зробили те, що обіцяли! Я завжди стараюся бути максимально виваженим та конструктивним, таким, який дійсно представляє інтереси в обласній раді тих людей, які мене обрали, і працюватиму так і надалі», – розповідає Іван Собко про результати своєї роботи для Брюховицької громади. 

Про власну команду

На нинішніх місцевих виборах 25 жовтня Іван Собко кандидує до Львівської обласної ради в команді голови Львівської ОДА Максима Козицького та в партійному списку «Слуги народу». «Я пишаюся тим, що працюю в команді Максима Козицького, адже для нього важливим є не процес, а результат, все чітко систематизовано та відкрито», – додає Іван Собко про команду. І розповідає, з ким планує працювати надалі задля успішного покращення якості життя жителів Львівщини: «Наша команда «Слуги народу» на Яворівщині – це професійні і вольові люди, з новим мисленням та сучасними підходами до управління, які будують суспільство, в якому кожен громадянин відчуватиме впевненість у завтрашньому дні!».

Іван Собко вже має за плечима 5 років каденції як депутата Львівської обласної ради, тому говорить, що його і депутатський, і управлінський досвід стануть у нагоді для мешканців Яворівського району. «Вважаю, що зможу використати всі свої знання та застосувати свій досвід, аби життя мешканців новоутвореного Яворівського району було гідним, комфортним та безпечним. Знаю як це робити, адже багато працював з громадами. А головне – завжди стараюся працювати на результат та бачити його. Сподіваюся на плідну співпрацю в подальшому з командою на Яворівщині, оскільки у нас одна мета – робити Львівщину найкращою», – заявляє заступник голови ЛОДА.

І от з якою командою збирається надалі працювати Іван Собко на користь мешканців Яворівщини. Кандидат №1 в депутати Яворівської районної ради Григорій Мороз є в.о. директора комунального підприємства «Новояворівська районна лікарня імені Юрія Липи». За період його керування у закладі суттєво покращився стан матеріального забезпечення, придбано нове обладнання, приміщення суттєво оновлено. «Приймально-діагностичне відділення Новояворівської лікарні, яке зараз оновлюється, вже до кінця року повинно прийняти перших пацієнтів. Умови та матеріальне забезпечення даного медичного підрозділу дадуть можливість швидко та якісно надати невідкладну допомогу пацієнтам та допоможуть організувати діагностичний процес стаціонарним хворим», – розповідає Григорій Мороз.

Кандидат на посаду голови Яворівської об’єднаної територіальної громади Орест Хлян є керівником департаменту стратегічного розвитку енергетичної компанії. «Я прийняв свідоме рішення балотуватися для того, щоб реалізувати багатомільйонні проєкти, такі, як каналізування, які не під силу були нікому до того часу. Зроблю все для того, щоб сміливо дивитися у вічі нашим дітям і онукам!», – зазначив пан Орест.

Кандидат на посаду голови Новояворівської об’єднаної територіальної громади Степан Панахида – засновник та директор підприємства ТзОВ «Новотрансбуд». «Завдання, що ставлю перед  собою – залучення інвестицій, створення робочих місць через програми стимулювання розвитку підприємництва, прозорі умови проведення земельних аукціонів та розвиток інфраструктури міста», – коментує кандидат. 

Кандидат на посаду голови Івано-Франківської об’єднаної територіальної громади Тарас Кріль є депутатом Івано-Франківської селищної ради та президентом футбольного клубу «Янів». «Як патріот свого краю, хочу моєю працею докластися до його розвитку, до зростання добробуту людей. І для цього маю знання, досвід, бачення перспективи. Маю впевненість та бажання змін задля суспільної користі. Вірю в нашу перемогу!», – акцентує кандидат.

Місцеві вибори відбудуться 25 жовтня 2020 року. Варто зауважити, що для того, аби обрати когось із цих кандидатів, у бюлетені треба обов’язково проголосувати за партію «Слуга народу», від якої вони висуваються. Інакше голос за кандидата не буде зараховано. Тож варто виявити власну громадянську позицію та обрати своїх депутатів, аби всі нові ідеї для розвитку краю були втілені професійними та досвідченими людьми. 

Leopolis.news